Overskriften på en artikkel i Bussiness Insider sier det meste: Trump may replace the US’ top national security official with the head of a far-right think tank critical of ‘radical Islam,’ report says

Fred Fleitz har tidligere arbeidet for National Security Council som stabsjef for John R. Bolton. Han er top notch, høyeste karakter.

Fleitz kjenner systemet, han er en innsider. Du hører det når han snakker. Derfor gjør det ekstra inntrykk når han forteller om en rapport som etterretningskomiteen i Representantenes hus forfattet, der det heter at CIA fikk rapporter om at Moskva ville at Hillary skulle vinne i 2016.

– Dette var sterke bevis, sier Fleitz. -Men CIA-sjef John Brennan sørget for at de ble lagt til side. I stedet prioriterte han opp rapporter som kunne tolkes som at Moskva foretrakk Trump. Men dette var svake signaler, sier Fleitz.

Spesialetterforsker Bob Mueller laget en rapport som bærer hans navn. Den brukte nesten to år på å undersøke om det var forbindelse mellom Trumps kampanje og russerne. Det ble ikke funnet noe tegn på en slik forbindelse.

Men den rådende oppfatning har likevel vært at Putin foretrakk Trump. Det har vært halmstrået Demokratene og anti-Trump-mediene ikke har glemt å minne om. Man savner bare the missing link.

Nå viser det seg at heller ikke dette holder mål. Amerikansk etterretning fikk meldinger om at Moskva ville ha Hillary. De visste hva de fikk. Det visste de ikke med Trump.

Dermed faller den siste brikken som knytter Trump til Russland.

Det blir ingenting igjen.

Det blir en avgrunn mellom det som er avdekket og den rapporten som tre e-sjefer presenterte for den påtroppende Donald Trump i Trump Tower 6. januar. De hadde med seg en såkalt Intelligence Community Assessment, ICA, hvor det ble hevdet at Putin hadde ikke bare foretrukket Trump, han hadde også gjort sitt for at det skulle bli virkelighet. Dette skulle bli en gjenganger blant Trumps fiender i det som senere er blitt kjent som Den dype staten. Folk som Brennan og Director for National Intelligence, James Clapper, slynget ut at Trump hadde Putin å takke for at han sitter i Det hvite hus.

Men rapporten var merkelig formulert. Document reagerte på den allerede den gang. Nå vet vi mer.

I rapporten til etterretningskomiteen heter det at prosedyren når det skal skrives en rapport som hele etterretningsapparatet står bak, ble fraveket. Bare 24 analytikere fikk være med, og tre CIA-analytikere med tette bånd til Brennan førte pennen.

Noe annet var oppsiktsvekkende: Når det skal skrives en ICA skal det alltid være med motsatt syn. Det er alltid analytikere som er av en annen oppfatning enn flertallet, og disse skal være representert for å gi et mest mulig helt bilde.

Men ikke i en rapport som omtalte noe av det mest sensistive man kunne tenke seg: At Russland skulle være innblandet i det amerikanske presidentvalget.

Da briefingen var omme, trakk FBI-sjef James Comey Trump til side og fortalte ham om Steele-rapporten, med sin sensasjonelle påstand om at Trump hadde vært i seng med tre prostituerte på Ritz Carlton i Moskva, i samme seng som Obama hadde overnattet. De skal ha drevet med urin-sex. Dette var en så bizarr historie at alle medier ikke kunne motstå den.

Selv to år senere satt Comey på TV og sa han ikke kunna utelukke at historien var sann.

Steele-rapporten besto av rykter og løgn. Den innleder med at russerne hadde kultivert Trump i fem år – minst – med tanke på at han skulle nå toppen. Det var ikke bare pølsevev, det var en løgn så stor at den som spredte den hadde onde hensikter.

Likevel har det tatt tre år å diskreditere den og de skyldige er ennå ikke stilt til ansvar.

FBI, Jusisdepartementet Demokratene i Kongressen har sabotert at sannheten skulle komme for en dag.

Men nå holder det hardt. Dokumentet som viser at FBI-ledelsen satt og diskuterte hvordan de skulle ta nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, har sjokkert mange.

FBI-sjef Christopher Wray har ikke ryddet opp som han lovet. Han har beskyttet de skyldige og sittet på bevis. Dette har vært mønsteret i fire år. Men for hver avsløring blir det vanskelig å fortsette uthalingen og mørkleggingen. Det har sluppet inn nok lys til at de skyldige er kjent.

Det som mangler er tiltaler.

 

 

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.