John Brennan bidro aktivt til at nyheten om Steele-rapporten ble lekket til pressen gjennom et brev han skrev til senator Henry Reid i august 2016. James Clapper har sagt at Putin ga Trump seieren. Begge er godt betalte kommentatorer i anti-Trump-media. Nå forlanger de å få beholde sikkerhetsklareringen som gjør at de kan bruke sine kontakter og kunnskap til å bekjempe presidenten. Er dette definisjonen på ytringsfrihet?


 

En lang liste med tidligere CIA-direktører, visedirektører og NSA-sjefer har undertegnet et opprop der de forsømmer presidenten for å ha fratatt John Brennan sikkerhetsklareringen. De mener det er et angrep på hans ytringsfrihet.

Det er uklart hvordan det å miste sikkerhetsklarering er et angrep på Brennans ytringsfrihet.

Som pressetalsmann for Det hvite hus, Hogan Gidley sa: Sikkerhetsklarering er et privilegium, ikke en rettighet.

Det vet underskriverne utmerket godt, men de sier det motsatte.

White House deputy press secretary Hogan Gidley responded to the letter Friday on Fox News’ “Fox & Friends” by emphasizing that security clearances are a privilege, not a right.

“The point here is that we’re talking about Mr. Brennan, someone who lied to Congress on multiple occasions,” he said. “The president has the right to do this. He also has the whole of all the information. He knows it all. He understands it, and realizes this person’s privilege of having security clearance needs to be taken away.”

Noen av underskriverne har markert seg som fiender av Trump, som tidligere National Intelligence Director, James Clapper og Michael Hayden. Andre er det mer oppsiktsvekkende stiller opp. Som tidligere general og kortvarig CIA-sjef, David Petraeus, tidligere CIA-sjef Leon Panetta og eks-CIA og forsvarsminister Robert Gates.

Det finnes en tolkning av hvorfor disse låner sitt navn ut til en så tvilsom sak: At det vet at de avsløringene som rulles opp vil kompromittere også deres tjenestetid. Korrumperingen av CIA, FBI og NSA har pågått over mange år. James Clapper satt i Kongressen og fikk spørsmål om det var slik at NSA overvåket og avlyttet vanlige amerkanere. Han svarte: – Nei, ikke det jeg vet.

Få måneder senere avslørte Edward Snowden Clapper som en stor løgner.

Liberale medier gjør ikke noe forsøk på å stille Clapper til ansvar.

Eller hva med Brennan som fikk CIA til å spionere på etterretningskomiteen i Senatet da denne gransket uregelmessigheter i CIA. Dianne Feinstein (D-CA) havnet i alvorlig konflikt med Brennan fordi CIA infiltrerte maskinene i Kongressen.

Også det er glemt.

Men det Brennan, James Comey og Clapper fremfor alt er kjent for er at de er nøkkelpersoner i arbeidet for å hindre at Trump ble valgt og senere for å ødelegge ham som president. De har initiert og tillatt en rekke tiltak for å ramme Trump og hans stab. De  har brukt statens organer til å gripe inn i demokratiets viktigste prosess: presidentvalget.

Det er klart at hvis dette vil bli avslørt og kjent i sin fulle bredde, vil det utløse en reaksjon blant velgerne. De vil kreve opprydding. Mange kongressrepresentanter og pressefolk har i lang tid krevd en storjury som skal holde offentlige høringer om alt som har foregått.

Tidligere var venstresiden opptatt av: Hvem vokter vokterne? Nå motsetter venstresiden seg alle slik forsøk på granskning og kaller det upatriotisk.

Det må være en slik opprulling folk som Gates og Petraeus eller George Tenet frykter. En slik opprulling kan rive med seg mye annet. Korrumperingen begynte ikke med Trump. Den begynte mye lenger tilbake. Som Obamas forfølgelse av journalister, skatteetatens svartelisting av Tea Party-bevegelsen, den bevisste mørkleggingen av Benghazi-angrepet. Listen er lang.

Da Trump ble kandidat forsto disse aktørene at alt de hadde holdt på med i årenes løp, var truet. Trump ville ikke være lojal og la sleeping dogs lie, slik de var vant til. De risikerte full eksponering. Derfor tillot de seg alt for å stanse Trump.

Når også dette spillet risikerer avsløring, får de panikk.

Nye bevis forteller at eks-agent Christopher Steele uttrykte bekymring til no fire i justisdepartementet, Bruce Ohr, for hva som ville skje etter at Comey ble sparket. – Vil brannmurene holde? spurte Steele.

Han mente trolig den konstruerte løgnen om russia collusion. Det var et fiffig trekk: Man konsturerte en løgn som skjulte ens egne forbrytelser.

Hele apparatet ble satt inn for å finne bevis for noe som de selv hadde holdt på med: Russia collusion.

Denne løgnen, dette rå maktmisbruket, ville ikke vært mulig hvis ikke den liberale pressen hadde deltatt.

Tegning: Neils Thomsen.


 

Flere står for tur til å miste sikkerhetsklareringen. Blant dem Bruce Ohr. Når underskriverne også nevner han som en som risikerer å miste ytringsfriheten, har de avslørt seg selv. Ohr er de siste uker avslørt som krumtappen i arbeidet mot Trump, etter at FBI ble tvunget til å avslutte samarbeidet fordi Steele snakket med pressen. Men samarbeidet fortsatte bakveien, med Ohr som mellommann. Ohr hadde over 70 møter med Steele, møter han tok notater fra. Det er disse som Sean Hannity, Sara A Carter og John Solomon i the Hill har fått tak i. Det er ubestridelige bevis.

Ohrs nøkkelrolle viser at det er en forbindelse mellom Steele-rapporten, FBIs granskning av Trump og Bob Muellers etterforskning. Alt handler om å stanse og ødelegge Trump.

Ohr vil garantert miste sikkerhetsklareringen. De tidligere CIA-sjefenes opprop demonstrerer bare hvilken side disse står på og hva som står på spill.

Jo mer de bullshitter om ytringsfrihet, jo mer viser de hvem de egentlig er og hva de står for.

Det gir Trump bare blod på tann.

On Friday, Mr. Trump said Bruce Ohr, former associate deputy attorney general, may be next on the chopping block.

“I think Bruce Ohr is a disgrace and I suspect I’ll be taking it away very quickly,” the president said before boarding Marine One for a Southampton, New York, fundraiser.

Krigen mot Trump minner mer og mer om en sammensvergelse.

 

 
 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.