Nytt

Ingen har gått så langt som tidligere CIA-sjef John Brennan som sa Trump var landsforræder. 

Sarah Huckabee Sanders sa president Trump vurderer å tilbakekalle sikkerhetsklareringen til toppfolkene innen FBI, CIA og NSA som har politisert sin fagkunnskap, tjent penger på den og beskyldt presidente for forræderi.

Det hører med til historien at det de beskylder presidenten for, oppsto da de selv satt med makten. Som forholdet til Russland. Obama forsøkte seg med en reset-politikk som ikke førte frem. Da Putin ble frekk lot Obama som ingenting. Obama ble advart om infiltrering under valget, men foretok seg ingenting.

Tidligere toppembetsmenn har beholdt sikkerhetsklareringen, for å kunne fungere som vise menn og kvinner i offentligheten. Men Obamas folk er blitt aktive deltakere i politikken og beskylder den sittende presidenten for å være illegitim eller forræder. James Clapper har sagt at Trump ble valgt ved russisk hjelp. Brennen beskyldte ham for landsforræderi etter møtet i Helsinki og Comey mener Trump ikke er skikket til å være president.

Det har aldri skjedd før at avgåtte tjenestemenn fører aktiv kamp mot administrasjonen som overtok.

Nå vurderer Trump å ta sikkerhetsklareringen fra dem. Det gjelder:

Ms. Sanders told reporters the administration is looking at clearances of former CIA Director John Brennan, former FBI Director James Comey, former director of National Intelligence James Clapper, former director of the National Security Agency Michael Hayden, former national security adviser and U.N. Ambassador Susan Rice and former FBI Deputy Director Andrew McCabe.

De legger ikke skjul på sin fiendtlige innstilling til presidenten og gjør alt for å undergrave hans posisjon. Hvorfor skulle han finne seg i at de er innviet i hemmelighetene? spør Trump-folket seg.

Donald Trump Weighs Ending Security Clearances for Six Ex-Officials Who Have Criticized Him