Associated Press har vært pro-Biden, men har nå vendt seg mot presidenten. Det er et tydelig tegn på at noe er på gang. AP hefter seg ved at avsløringene fortsetter å komme. Det reiser spørsmålet om hvorvidt det finnes mer og hvorfor ikke Bidens advokater la alle kort på bordet med en gang?

Implisitt stiller AP spørsmål ved kronologien. De første dokumentene ble rapportert funnet 2. november. Men det gikk to måneder før publikum fikk vite noe. Igjen reises spørsmålet om man holdt tilbake nyheten fordi det kunne påvirke midtveisvalget.

Avsløringene er pinlige og er selvpåført skade.

It’s an embarrassment to Biden, and the selection of a special counsel to investigate potential criminal wrongdoing in the matter exposes the president to a new, self-inflicted risk.

Skandalen er kjærkommen ammunisjon til Trump, konstaterer AP og gjør det vanskelig for justisdepartementet å reise sak mot Trump. Også dokumentene som ble funnet hos Biden, var klassifiserte og skulle bare leses i sikrede rom, såkalte SCIF, og aldri flyttes uautorisert. Det er dette Biden har gjort, og det er amatørmessig.

Han ble solgt inn som en kompetent, erfaren politiker. Nå avsløres han som skjødesløs.

AP ironiserer over forklaringen fra Det hvite hus:

The current White House explanation, offered by lawyer Richard Sauber, is that the special counsel’s inquiry “will show that these documents were inadvertently misplaced” — a “mistake” with the nation’s secrets.

Å skylde på rot og sommel når det gjelder nasjonal sikkerhet er en dum fremgangsmåte og en dum unnskyldning.

Nå kommer Bidens kritikk av Trump tilbake som en boomerang, skriver AP.

Biden seemingly ignored or forgot about a cardinal rule in politics: Check your closet for skeletons before you complain about someone else’s. His public criticisms about Trump’s “ irresponsible ” handling of classified documents, however different the circumstances, are now coming back to haunt him.

Richard Painter var etikkansvarlig i Det hvite hus under George W. Bush. Han kaller Bidens håndtering av dokumentene for et «alvorlig sikkerhetsbrudd».

“You never just pack stuff up and cart it out of there,” Painter said. He said aides and lawyers are supposed to carefully sift through what are official records that are property of the National Archives and personal records that may be removed.

“To say nothing of classified documents which have these distinctive markings on them,” Painter said. “It’s still very worrisome. It’s a serious national security breach.”

Når rådgiverne til tidligere presidenter finner det for godt å gå ut med kritiske bemerkninger, er det et tegn på at du er i trøbbel:

“The White House can’t let itself be seen as hiding information or be bled to death by investigators’ or others’ leaks,” said Adam Goldberg, who served as special associate counsel to President Bill Clinton from 1996-1999.

I enhver krise er det en gyllen regel å legge alle kort på bordet når skandalen er et faktum. Men det gjorde ikke Det hvite hus. Og spørsmålet består: Kommer det mer?

It wasn’t until Monday that the White House confirmed that classified documents had been found at Biden’s former office on Nov. 2, days before the midterm elections. Even then, that acknowledgement came only in response to news inquiries.

Not until Thursday did Biden lawyers acknowledge the Dec. 20 discovery of documents in the garage of Biden’s house in Wilmington, Delaware, and inform the Justice Department that another classified record had been found the night before in Biden’s home library.

“If there’s any further bad news out there, they better be the ones to put it out and put it out all at once,” Goldberg said.

NTB har ikke oversatt AP-telegrammet. Byrået har hatt en sparsommelig dekning.

 

https://www.breitbart.com/crime/2023/01/07/suspect-arrested-alleged-arson-attack-century-old-portland-church/

 

Noen vil at Biden skal falle

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.