Bilde: Ronny Jackson er lege ved Walter Reed-sykehuset utenfor Washington. Han sto for den årlige helsesjekken av presidenten. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix

Donald Trump har jernhelse og hadde han levd sunnere ville han ha blitt 200 år, sa legen som sjekket helsen hans tirsdag.

Trump ga selv uttrykk for ønsket om å ta en test av de kognitive evnene:

– Alle data tyder på at presidenten er frisk og at han vil fortsette å være det i hele presidentperioden, sa Ronny Jackson da han gikk gjennom resultatene fra Trumps helsesjekk for pressen i Washington tirsdag.

– Det er ingen tegn til at han har noen form for kognitive problemer, framholdt legen, som også avslørte at det var Trump selv som ba om den kognitive testen. (NTB)

Pressen gikk helt amok da Jackson serverte dem nyheten. De kunne ikke tro det de hørte. – Er det ingen tegn til demens, sa de med skuffelse i stemmen. – Hvordan kan han være så sunn med så usunn livsførsel?

-Genetikk, svarte Jackson.

Asked by a reporter how the president can eat McDonald’s and drink Diet Cokes and still be healthy, he answered, «It’s called genetics. I don’t know. Some people have just great genes. I told the president that if he had a healthier diet over the last 20 years he might live to be 200.»

Den offisielle helsesjekken, som er Trumps første siden han ble president, ble gjennomført ved militærsykehuset Walter Reed fredag. Den viste også at Trump har et blodtrykk på 122 over 74, og at kolesterolnivået er høyere enn anbefalt.

Trump var 70 år da han inntok Det hvite hus, noe som gjorde ham til den eldste personen som noen gang er valgt til USAs president. I dag er han 71 år. (NTB)

In answer to a reporter’s question about the president’s «mental fitness,» Jackson stated that the president performed «exceedingly well» on his cognitive screening, achieving a perfect score. The doctor said he had «absolutely no concerns» about the 71-year-old president’s cognitive abilities, and that he performed the screening at Trump’s request — not because he thought it was necessary. He speculated that Trump requested the cognitive exam in an attempt to counter the media’s narrative of the past few weeks that he is mentally unfit for office.

Although reporters seemed skeptical, he said he found «no reason whatsoever» to think the president had any issues with his thought processes.

The doctor said he didn’t ask, but guessed that Trump «sleeps four to five hours a night…. He’s just one of those people, I think, that does not require a lot of sleep.»

Jackson, who has served three presidents, described Trump as «very sharp» and «very articulate when he speaks to me.»

Eric Trump var gjest hos Sean Hannity i natt. Han fortalte at de samme journalistene som vil erklære faren for uegnet til å fungere, var med Trump i innspurten av valgkampen. Trump kjørte dem i senk. Da satt bak i flyet og drakk Red Bull for å holde seg våkne. Likevel skriver de nå at Trump ikke er frisk. De vil vite hvor mye iskrem han spiser, hvor mye tv han ser, og hvor mange timer han spiller golf.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.