Dr. Ronny Jackson mens han var lege i Det hvite hus.  Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Ronny Jackson har vært ansvarlig lege for to amerikanske presidenter, og han roper nå et kraftig varsku om det han ser av president Joe Bidens offentlige opptredener. Han tror ikke Biden er skikket til jobben.

Mange stusser over hvor uklar og forvirret president Biden ofte fremstår i det offentlige. Han har likevel unngått å ta en kognitiv test av den typen president Trump gjennomgikk.

Mediene var samstemte i sitt krav om at Trump måtte ta en slik test, en test han altså gjennomgikk og besto uten anmerkninger.

De samme medier har imidlertid vært stille med hensyn til å forlange at president Joe Biden skal ta en tilsvarende test. Det til tross for at Bidens fremferd får stadig flere til å stille spørsmål om hans kognitive situasjon.

Men nå har den tidligere ansvarlige legen i Det hvite hus, Ronny Jackson, sett mer enn nok. Han har vært lege under både president Obama og Trump, og vet hva som kreves i stillingen og hvordan en presidents mentale tilstand bør være.

Dr. Jackson var ansvarlig lege ved testen som ble foretatt på Donald Trump.

Det denne legen ser av Joe Biden får alle alarmklokker til å ringe, og i en uvanlig tydelig melding på Twitter krever han at den nåværende presidenten må gjennomgå en kognitiv test.

Jackson skriver blant annet dette om Biden:

Noe er galt med ham! Denne mannen er ikke kvalifisert til å være president! Jeg krever at det tas en test. Det er for mye som står på spill, vi trenger å få fakta på bordet!

 Meldingen på Twitter:

Merknad:

Ronny Jackson er kongressmedlem for Republikanerne/Texas. Ifølge det venstreorienterte nettstedet Wikipedia er han såkalt omstridt på grunn av påståtte personlige forhold i sin stilling som politiker. Dette er avvist av Jackson selv, som mener seg utsatt for en politisk prosess fra venstresiden.

Les også: 

Meningsmåling i USA: Et flertall tror ikke Joe Biden har ledelsen

Bestill fra Document forlag i dag:

Kjøp Kents bok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.