Tidligere president Donald Trump. Foto: Delcia Lopez/The Monitor via AP, Pool.

Donald Trump har offentliggjort en uttalelse fra hans lege om at han er ved fremragende helse. Det skjer på samme dag som Joe Biden fyller 81 år.

Alderen og helsetilstanden til både Biden og Trump diskuteres stadig.

Dette er et naturlig tema knyttet til de to presidentkandidatene, i og med at de begge er menn i en fase av livet der både fysisk og mental helse kan være mer eller mindre sviktende.

I et tilsynelatende forsøk på å dempe bekymringer hos amerikanske velgere, melder Trump at han kommer til å være frisk og oppegående i flere år fremover.

NTB-Reuters melder om saken, og siterer Trumps lege:

– Trump har gått ned i vekt på grunn av en forbedret diett og daglig fysisk aktivitet, skriver legen Bruce Aronwald i uttalelsen, som Trump har gjengitt i sosiale medier.

Trump kommer til å ha en sunt og aktivt liv i mange år, ifølge denne legens uttalelse.

– Resultatene på hans fysiske tester er godt innenfor det normale, og hans kognitive testresultater er fremragende, skriver Aronwald.

Mange vil mene at dette står i en viss kontrakt til det som er situasjonen for nåværende president Joe Biden, der verken fysisk eller mental helse er av en karakter som imponerer.

Det har stadig vært et tema at Biden roter seg bort i sine taler, og generelt later til å slite med hukommelse og åndsnærværelse.

Hans ustøe gange og ikke minst hans fall i diverse flytrapper bidrar ikke til å styrke tilliten til hans helsestatus.

Gitt dagens tilstand, vil mange spørre seg hvordan Joe Bidens helse vil arte seg om fem år, når han er i slutten av en mulig, ny presidentperiode.

 

Bestill den nye boken fra Document forlag: 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.