USAs president Joe Bidens popularitet har sunket til det laveste i hans karriere viser den siste meningsmålingen for ABC News og Washington Post.

Målingen viser også at han ligger bak sin forgjenger Donald Trump som velgernes valg til president i 2024, skriver Bloomberg.

Prosentandelen av dem som godkjente Bidens prestasjoner falt til 36 prosent, seks poeng lavere enn i februar og et poeng fra hans forrige lavpunkt tidlig i 2022, ifølge undersøkelsen utført for nyhetsorganisasjonene av Langer Research Associates.

Rundt 56 prosent mislikte det Biden så langt har gjort, mens 68 prosent anså Biden, som er 80 år gammel, som for gammel for en ny periode.

På spørsmålet om hvem velgerne foretrekker som presidentkandidat i 2024, mente bare 44 prosent at Trump, som er 76 år, var for gammel.

Deltakerne vurderte også Trumps fysiske helse og mentale skarphet høyere, og mente at den tidligere presidenten hadde gjort en bedre jobb med å håndtere økonomien da han var president enn det Biden har gjort i sin periode så langt.

På spørsmål om hvem velgerne ville støtte i 2024, sa 44 prosent at de «definitivt» eller «sannsynligvis» ville stemme på Trump, mens kun 38 prosent sa de ville gjøre det samme for Biden.

Meningsmålingen ble gjennomført fra 28. april til 3. mai blant et tilfeldig nasjonalt utvalg på 1 006 voksne. De samlede resultatene hadde en feilmargin på pluss eller minus 3,5 prosentpoeng.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.