Misnøyen med Joe Biden øker og han har nå et klart flertall mot seg. I en ny meningsmåling sier 56 prosent av velgerne at de mangler tillit til presidenten.

Mistilliten til den amerikanske presidenten har vært økende, trenden startet allerede kort tid etter Biden tiltrådte som president. I april 2021 hadde nær halvparten, 49 prosent, snudd ryggen til presidenten. På en meningsmåling fem måneder senere uttrykte ytterligere fem prosent misnøye og ifølge den siste meningsmålingen er tallet nå oppe i hele 56 prosent, melder CNBC.

1895 personer deltok i den siste undersøkelsen.

Biden har ifølge meningsmålingen et klart flertall av velgerne mot seg og på viktige politiske områder er tilliten til ham enda lavere.

60 prosent av de spurte er misfornøyd med hans håndtering av økonomien, og ytterligere 72 prosent sier at de mangler tillit på grunn av presidentens håndtering av prisutviklingen på dagligvarer.

Heller ikke Bidens håndtering av pandemien er særlig populær, enda han i oppkjøringen til valget mente at han kunne håndtere pandemien langt bedre enn tidligere president og rival Donald Trump. 55 prosent mener Bidens måte å håndtere pandemien på er dårlig.

Oppslutningen om Demokratene som parti er også synkende, og partiet kan miste flertallet i Senatet i mellomvalget i år.

I mellomtiden fortsetter Donald Trump å dominere alle republikanske primærmålinger. 54 prosent av republikanerne sier de vil støtte Trump som kandidat til presidentvalget i 2024, ifølge en Reuters/Ipsos-undersøkelse.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.