Amerikanerne kan tilsynelatende ha funnet noe de liker mindre enn et hypotetisk Kamala Harris-presidentskap – fire nye år med Joe Biden.

En ny meningsmåling viser at oppslutningen om Kamala Harris for første gang er høyere enn oppslutningen om Joe Biden , samtidig som det rapporteres om økende bekymring i Det hvite hus for Bidens utsikter i 2024.

Undersøkelsen fra Monmouth University viser at 81 år gamle Biden bare fikk 34 prosent oppslutning, den laveste meningsmålingen og en nedgang på 20 prosentpoeng fra toppen i april 2021. Samtidig viser målingen 61 prosent misnøye med den sittende presidenten.

Harris gjør det ikke noe bedre, men hennes oppslutning på 35 prosent og misnøye på 57 prosent er gode tall sammenlignet med presidentens.

Også bekymringsfullt for Bidens valgkamp er at han har en oppslutning på 24 prosent blant uavhengige, en nedgang på 14 prosentpoeng fra juli.

Undersøkelsen tar også et oppgjør med presidentens valgkampbudskap om at livet blir bedre for amerikanerne takket være «Bidenomics», skriver New York Post. 69 prosent mener at landet er på feil spor, og bare 20 prosent mener at utviklingen går i riktig retning.

I offentligheten har Biden lett avfeid de dystre tallene, særlig i en hypotetisk omkamp i 2020 mot den republikanske rivalen Donald Trump.

Det tyder imidlertid på at det ser annerledes ut bak lukkede dører.

– Dere leser ikke meningsmålingene. Jeg kan gi deg ti meningsmålinger, og i åtte av dem slår jeg han i disse delstatene. Åtte av dem, sa presidenten til journalister 9. november.

Elleve dager senere skal Biden ha klaget til sine nærmeste medarbeidere over at meningsmålingstallene hans var for lave, og han ville vite hva som ble gjort med det, skriver Washington Post.

Presidenten og førstedamen Jill Biden skal den siste tiden ha «vært opprørt» over den manglende forbedringen i Bidens anseelse, skriver avisen.

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.