Biden-administrasjonen ser ut til å kunne bli den mest upopulære i moderne tid. Seks av ti amerikanere er misfornøyde med presidentens innsats, og kun én av fire gir visepresidenten bestått karakter. Samtidig sier halvparten av de spurte at de kan støtte Republikanerne.

Med ett år igjen til det amerikanske kongressvalget er støtten til Biden-administrasjonen historisk lav, og den politiske misnøyen øker.

En meningsmåling utført av USA Today i forrige uke viser at støtten både til president Joe Biden og visepresident Kamala Harris er rekordlav: På spørsmål om respondenten ga presidenten godkjenning av hvordan han utfører vervet sitt, svarte bare 37,8 prosent ja. Hele 59 prosent svarte nei.

Tallene er like dystre for visepresidenten. På samme spørsmål angående Kamala Harris’ innsats sa bare 27,8 prosent av de spurte at de var fornøyde, mens 51,2 var misfornøyde, og det gjør Kamala Harris til den minst populære visepresidenten i USA i moderne tid.

Mener at USA er på feil spor

Ifølge studien er misnøyen stor med Biden-administrasjonens veivalg for USA. To av tre respondenter (66 prosent) mener landet er på feil spor, mens kun én av fem (20 prosent) er fornøyd med utviklingen. I undersøkelsens intervjuer uttrykker velgere som stemte på Biden i presidentvalget sin skuffelse. En respondent beskriver ham for eksempel som «løgnaktig» og «ond».

Undersøkelsen viser også at amerikanske velgere er mest splittet over Biden-administrasjonens flaggskip «Build Back Better», en investering på 1,85 billioner dollar som inkluderer investeringer i førskole og helsevesen, men også betyr at 500 milliarder dollar vil bli investert for å bekjempe klimaendringer og støtte initiativ til grønn energi. Bare én av fire respondenter tror at investeringen vil hjelpe dem.

Nesten halvparten av de spurte mente presidenten hadde gjort en dårligere jobb enn de forventet, og to tredjedeler sa at Joe Biden ikke burde stille til gjenvalg. Bidens støtte blant sine egne velgere er også rekordlav – 28 prosent av de spurte demokratiske velgerne mener at Biden ikke bør delta i neste presidentvalg.

Les mer: Biden sovnet som en dupp på klimakonferansen

Les mer: Trump kunngjør sosialt nettverk: Tar opp kampen med Big Tech

Kan bety maktskifte i Kongressen

Den lave oppslutningen til den sittende presidenten er svært bekymringsfull for Demokratene foran det kommende kongressvalget, som skal holdes 8. november 2022. Hele 46 prosent av de spurte sa at de ville stemme på et republikansk kongressmedlem hvis det var valg i dag.

Tilsvarende oppslutning for Demokratene var på 38 prosent, noe som gir Republikanerne godt håp for neste års valg. Der trenger Republikanerne bare å vinne fem seter i Representantenes hus og ett sete i Senatet for å få flertall i Kongressen, noe som vil gjøre det enda vanskeligere for Biden-administrasjonen å få gjennomslag for sine politiske forslag.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.