Meningsmålinger er som et øyeblikksbilde, og den politiske oppslutningen kan endre seg raskt. Men Demokratene og Biden har fått de samme advarslene i månedsvis, og bør kanskje begynne å lytte.

Dette skriver Wall Street Journal på lederplass. Advarslene kommer fra flere kanter.

The latest Siena College-New York Times poll of six battleground states, released on the weekend, is a five-alarm fire for Democrats a year before the election.

Meningsmålingen viser at Biden ser ut til å tape valget i fem av de seks delstatene som trolig vil avgjøre valget i 2024. Trump leder med ti prosentpoeng i Nevada, seks i Georgia, Arizona og Michigan, og fire i Pennsylvania.

Biden ligger foran i Wisconsin, men kun med to prosentpoeng. Samlet sett er dette skremmende dårlige tall for Biden. Hvis dette blir resultatet vil Republikanerne tildeles 300 ekstra valgmenn, og trolig vinne tre nye seter i Senatet.

I så fall kan Republikanerne håpe på en full jackpot, med en president fra et parti som kontrollerer både Representantenes hus og Senatet.

Situasjonen for Biden er så ille at selv den svært upopulære visepresidenten Kamala Harris gjør det bedre enn ham.

Meningsmålingen tyder på at amerikanerne har fått nok av Biden, og 71 prosent av velgerne mener at han er for gammel for en ny periode. Dette inkluderer 51 prosent av Demokratene.

Vi vet også at amerikanere med arabisk bakgrunn svikter Biden i store mengder, og kun 17 prosent av disse støttet Biden i en relativt fersk meningsmåling.

Det er selvsagt et år til valget og mye kan forandre seg. Biden kan lykkes med å få Trump dømt, det mangler ikke på forsøk. Men det virker lite trolig.

Men forandring kan også medføre at fallet til Biden fortsetter og forsterkes. Resultatene i måling etter måling viser det samme: Valget 2024 lover ikke godt for den sittende presidenten.

Hans Bidenomics virker ikke, prisene har steget og reallønna har falt siden Biden tok over. Invasjonen i sør er heller ikke særlig populær, selv blant mange av de velgerne som vanligvis stemmer på alt bortsett fra Trump.

All of this should be cause for soul-searching in the Oval Office and with Jill Biden in the private White House residence.

Det beste Biden kan gjøre for partiet og landet er å annonsere at han ikke vil stille til gjenvalg, skriver WSJ. Han kan si at han heller vil bruke tiden sin på å bistå Ukraina og Israel i kampen mot Russland og terrormilitsen Hamas, og la yngre krefter slippe til.

Trump og hans allierte håper nok at Biden tviholder på sitt kandidatur, hvis meningsmålingene fortsetter å tyde på en ny periode for Trump.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.