Tidligere president Donald Trump har fått sin største ledelse noensinne i en CNN-måling blant amerikanske velgere, med et forsprang på seks prosentpoeng på den sittende demokratiske presidenten Joe Biden.

Det som er interessant er at hvis man tar med andre kandidater, så øker faktist Trumps ledelse til hele ni prosentpoeng. Hvis tallene stemmer med virkeligheten, signaliserer at Trump er på vei til å knuse Biden under valget i november.

CNN/SSRS-målingen ble gjennomført fra 18. april til 23. april blant 1212 voksne amerikanere, inkludert 967 registrerte velgere, og har en feilmargin på 3,4 prosent for hele utvalget og 3,8 prosent blant de registrerte velgerne. Tallene for presidentvalget er fra utvalget av registrerte velgere.

CNNs undersøkelse viser også at et flertall av amerikanere ser mer positivt på Trumps presidentperiode enn på tiden Biden har styrt USA.

CNNs Jennifer Agiesta skrev at «i den kommende omkampen ser meningene om den første perioden til hver mann som kjemper om fire nye år i Det hvite hus nå ut til å gå i Trumps favør, med de fleste amerikanere som sier at Trumps periode som president var en suksess, mens et bredt flertall sier at Bidens periode så langt har vært en fiasko.»

Selvsagt er en singel meningsmåling usikker, og det gjenstår fortsatt litt over et halvt år til valget 5. november. Men så å si alle meningsmålinger peker i samme retning: Amerikanerne har fått nok av Joe Biden, åpne grenser, klimahysteri, inflasjon, renteøkning og økende vold i bysentre.

55 prosent av alle amerikanere sier nå at de ser Trumps presidentskap som en suksess, mens 44 prosent ser hans periode som en fiasko. For Biden er tilsvarende tall 39/61 prosent.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.