Joe Biden forsnakket seg onsdag og sa at han i likhet med mange andre fra Delaware, hadde kreft. Det hvite hus måtte rykke ut og korrigere: Han skulle sagt «har hatt». Biden viste til hudkreften han ble behandlet for, ifølge staben. Men igjen hadde han feilsnakket. Det skjer daglig.

Nå har han fått covid-19 og spørsmålene er mange: Biden tilhører de utsatte. Høy alder og et merkbart fysisk og mentalt forfall. Som New York Times skrev: Han subber når han går og går seg bort. Han hilser ut i løse lufta og setningene blir stadig mer uforståelige.

Hvordan vil han takle covid-19?

Amerikanerne husker da Donald Trump fikk korona. Det varte et par døgn så var Trump på bena igjen. Den helsen har ikke Biden.

Hans tilstand har nylig vært tema i forbindelse med boken som livlegen til tre presidenter, Ronny Jackson, har utgitt. Han beskriver der hvordan han satt og så Biden på valgkamp høsten 2019 og fikk sjokk: Biden visste ikke hvor han var.

Jackson kjente Biden godt som lege for Obama. Det var en helt annen person han nå så. Hvordan kunne noen finne på å la ham stille opp som president? Jackson sendte ut en tweet. Det gikk mindre enn en halvtime så fikk han et sint svar fra Obama som spurte hvordan han kunne snakke så nedsettende om Biden. Obama nevnt ikke det som var Jacksons anliggende: Bidens forfall. -Du er respektløs mot meg også, sa Obama.

Dermed signaliserte Obama hvem som sto bak Bidens kandidatur.

Det er blitt stadig klarere at det ikke er Biden som vedtar en strøm med eksekutiv-ordre: Det er Susan Rice og Ron Klain sammen med andre Obama-folk.

Tucker Carlson kunne denne uken fortelle at Biden ble foret med piller før hver opptreden. De hadde snakket med personer som hadde vært til stede når Jill Biden ga ham piller.  Det er to år siden snart og siden har det gått nedover.

Det er dette som ligger i bakhodet på amerikanere som hører at Biden har fått covid.

Det hvite hus forsikrer at symptomene han har er milde. Man ville neppe sagt noe annet. Men hva vil virkningene være på sikt? Vil en allerede svekket mann bli ytterligere svekket?

Biden blir 80 år i november.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.