Tidligere lege i Det Hvite Hus, Ronny Jackson. Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File

Den tidligere Hvite Hus-legen Ronny Jackson mener USAs president Joe Biden ikke kommer til å sitte ut hele presidentperioden. Det begrunner han med at Biden ikke lenger er mentalt til stede.

Ronny Jackson var tidligere ansvarlig lege i Det hvite hus, og arbeidet blant annet for daværende president Obama og hans visepresident Joe Biden. Senere var han også lege for president Donald Trump.

I dag er Jackson politiker, og kongressrepresentant for republikanerne, fra Texas. Han har ved flere anledninger omtalt Bidens kognitive tilstand, som han mener er uholdbart svak for en mann som skal være USAs president.

Document skrev om dette senest i vinter, og siterte da Jackson på blant annet denne uttalelsen:

– Noe er galt med ham! Denne mannen er ikke kvalifisert til å være president! Jeg krever at det tas en test. Det er for mye som står på spill, vi trenger å få fakta på bordet!

Nå har Jackson igjen sagt sin mening om Bidens tilstand, i form av en post på Twitter:

– Biden kommer ikke til å bli sittende hele perioden. Alle vet at han er uegnet for jobben. Sinnet hans er for langt unna. Dette kan ikke fortsette lenger. Han må gå av!» tvitret Jackson fredag.

 

Dette faller ikke i god jord hos tidligere president Obama, som for tiden befinner seg svært tett på amerikansk politikk. Det er vanlig i USA at tidligere presidenter gjerne trekker seg tilbake til sin egen delstat, og overlater roret til nye krefter i landet og partiet.

Obama har imidlertid slått seg ned bare noen kvartaler unna Det hvite hus i Washington D.C, der han ikke bare følger med på, men også deltar aktivt i politikken. Han reagerer med sinne på sin tidligere lege Jacksons vurderinger av Biden, og sendte en sint e-post til Jackson:

Denne e-posten er gjengitt av blant annet SummitNews , og Obama skal ha skrevet:

  – Jeg må uttrykke min skuffelse over ditt stygge utspill på Twitter mot Joe Biden. Det var uprofesjonelt og uverdig av deg, med tanke på den posisjonen du en gang hadde. Det var også respektløst overfor meg og mange av vennene du hadde i vår administrasjon.

Obama la til:

  –Du var personlig lege for USAs president og admiral i USAs marine. Jeg forventet mer av deg og håper at du på refleksjon vil stille høyere krav til deg selv i fremtiden.

Ronny Jackson lot seg ikke vippe av pinnen av Obamas rasende angrep. i et intervju i TV-kanalen Fox sto han på på sitt og erklærte at president Bidens tilstand bare blir dårligere og dårligere. Ifølge Jackson er dette farlig både for USA og verden:

–Han må gjennomgå en grundig kognitiv vurdering, denne mannen blir verre og det er pinlig, sa Jackson.

Ronny Jackson viser blant annet til Bidens nylige besøk i Israel, der den nåværende presidenten opptrådte forvirret og var usikker på hvordan han skulle opptre. Document har skrevet om hvordan Biden her presterte å tråkke i baret sin omtale av Holocaust:

Under besøket i Israel snakket han om å «ære Holocaust». Alle skjønner hva han mente, men det viser likevel at Biden ikke har kontroll på hva han sier.

Ronny Jacksons konklusjon om Biden er knusende:

– Han inngir nå ingen tillit hos noen, og dette er en altfor farlig tid til å ha en slik person som øverstkommanderende og statssjef, avsluttet Jackson.

Les også:

Saudierne ler av Biden

God sommerlesning:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Ny bok fra Kjell Skartveit

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.