President Joe Biden på sykkel i hjemstaten Delaware lørdag.

USAs president Joe Biden (79) falt av sykkelen mens han nærmest sto stille, da han lørdag var på tur i Cape Henlopen State Park i Delaware. Dette har skapt til dels bitende ironiske reaksjoner i sosiale medier.

Fallet skjedde mens Joe Biden syklet med et følge andre syklister, i sin hjemstat Delaware. Også hans kone Jill Biden var med på sykkelturen.

Det så ut til å gå ganske greit en stund. Men på merkelig vis klarer så Biden å falle av sykkelen og deise i bakken, på et tidspunkt da han nærmest står helt stille.

Episoden er filmet og lagt ut blant annet på YouTube, og det ser et øyeblikk temmelig kaotisk og dramatisk ut. Det er naturlig at tilskuere blir engstelige når en nær 80 år gammel mann ramler i bakken fra en sykkel, spesielt når denne mannen er USAs president.

Her er fallet vist på Twitter:

NTB opplyser imidlertid at Biden raskt forsikret om at han ikke var skadet etter fallet.

– Det går bra, sa han til journalister på stedet etter at Secret Service-medlemmer hjalp ham på beina. Presidenten forklarte at årsaken til fallet, var at han hadde satt foten fast. Det var da han skulle gå av sykkelen at han falt.

Etter fallet ble han stående og snakke noen minutter med folk på stedet.

Denne hendelsen er ikke gått upåaktet hen hos publikum, verken i USA eller andre steder i verden. Blant annet på Twitter har det florert med ironiske kommentarer omkring sykkelturen:

 

 

Les også: 

Bidens nærmeste rådgiver er Hunter – «den smarteste gutten i verden»

Liker du det du leser hos Document? Bli med og støtt oss du også!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Gode bøker fra Document forlag:

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nyheten:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill nå!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.