Kommentaren var publisert på New York Post og oversatt av Elisabeth Rooney med tillatelse fra James Bovard. Bovard er forfatter av 10 bøker og medlem av USA Today Board of Contributors. Han er også skribent og foreleser hvis politiske kommentarer retter seg mot eksempler på sløsing, fiaskoer, korrupsjon, kameraderi (cronyism) og maktmisbruk i regjeringen.

Pundits cheer ‘Aviator Joe’ Biden while ignoring the real issues of his presidency

For to måneder siden falt president Joe Biden av sykkelen, noe som utløste mye uhøflig hån på nettet. Men han har på seg solbriller nå, noe som på en eller annen måte symboliserer gjenoppstandelsen av presidentskapet hans. Ikke hvilke som helst solbriller, men et spesielt par som oppmuntret The New York Times til å døpe ham «Aviator Joe». Biden er visstnok piloten Amerika trenger akkurat nå.

NY Times insisterer på at det er sannsynligvis ingen tilfeldighet at Biden viser fram sine solbriller i kjølvannet av en annen stor aviator og suksesshistorie som har dukket opp; Tom Cruise i «Top Gun: Maverick», og knytter presidenten til årets mest inntektsbringende film. Avisen roser Bidens «offentlig-tjeneste-er-kult persona» opp i skyene og hans Ray-Ban 3025s – de mørke, stålrammede, dråpeformede solbrillene som han har gjort til sin merkevare – og nok en gang har blitt mannens emblem. CNN fulgte samme tema som New York Times:

– Plutselig er bilder av Biden som en svak mann i syttiårene på toppen av et feilstyrt Det hvite hus viket for bilder av en erfaren leder, smilende bak pilotbriller, og som sammen med sitt team har kjempet for og fått igjennom en rekke nasjonale prioriteter.

Kan Biden snakke sammenhengende? Hoster han ofte som om han skal på audition for å være Marlboro-mannen? Sliter han med å ta på seg en dressjakke som om han er Houdini som prøver å unnslippe tunge lenker og tau? Spiller ingen rolle – han har på seg solbriller.

Media er «hellbent» på å overbevise amerikanere om at et dynamisk, og vennlig sinn er bak de mørke brillene. Er dette en moderne versjon av Hans Christian Andersen-historien Keiserens nye klær? Er Biden like blottet mentalt som keiseren i den historien som spankulerer nedover gaten i bursdagsdressen sin? Biden øker føderale utgifter – noe som ifølge Beltway-testen* beviser at han er en redningsmann.

Politico lovpriser vedtaket av Inflation Reduction Act og hevdet at det vil gjøre Biden til en av de mest vellykkede presidentene i moderne tid. Washington Post hyller Bidens «hot streak». mens MSNBC hyller inflasjonsreduksjonsloven som en av president Bidens største seire.

Senatet vedtok megapakke – vil øke inflasjonen og skattene

Det er irrelevant at Kongressens budsjettkontor og mange uavhengige eksperter konkluderte med at loven ikke vil redusere inflasjonen. Mange forståsegpåere er idioter som stoler på falske titler knyttet til kongresslovgivningen. Det ville vært mer nøyaktig å navngi lovforslaget Boarhawging Taxpayers Again Act. Å ansette 87.000 nye IRS-agenter og assistenter vil resultere i et slag med hammer mot millioner av arbeider- og middelklasseamerikanere. Ifølge demokratiske senator Ben Cardin:

– Hvis du ikke snyter på skatten, har du ingenting å bekymre deg for.

Men bysantinsk kompleksitet skaper endeløse snubletråder for forvirrede borgere, og skattemyndighetene har for lengst sluttet å svare på telefoner fra det store flertallet av skattebetalere.

Dette spiller dog ingen rolle fordi Bidens medietilhengere kan i det uendelige resitere navnet på loven for å overbevise godtroende velgere om at Joe redder dem. På samme måte er eksperter i gang med den nye loven for å gi handelsdepartementet mulighet til å bruke 50+ milliarder dollar for å stimulere produksjon av halvledere.

Har handelsdepartementet noen gang hatt kompetanse nok til å produsere noe i det hele tatt? Spiller ingen rolle: Tittelen på lovforslaget, CHIPS and Science Act rettferdiggjør nok en Biden-seiersrunde.

Bidens heiagjeng i media har tro på regjeringen og forklarer dermed hyllestene han høster for å skyve det ene bortkastede, unødvendige og sløsende prosjektet etter det andre igjennom i kongressen. Journalister er stort sett hengivne tilhengere av Demokratene. De innser at alt som får Biden til å se vellykket ut kan begrense skadene partiet lider i mellomvalget. Så lenge statsadvokat Merrick Garland ikke tiltaler Hunter Biden for forbrytelsene som ble avslørt på hans bærbare datamaskin eller utnevner en spesialetterforsker gjennomgå Joe Bidens vinningskriminalitet fra Hunter, kan media late som om presidenten er en helgen.

Pilotbrillene er 2022-versjonen av Bidens presidentkampanje i 2020. Da gjemte han seg for det meste i kjelleren i Delaware mens media forsikret amerikanerne om at han var en stor leder som ventet på å redde nasjonen. Å bruke solbriller i dag hindrer folk i å se at presidenten ser fortumlet og forvirret ut – noe han ofte gjør mens han sliter med telepromptere eller prøver å håndhilse på usynlige mennesker.

Galskapen Bidens solbriller forsøker å fordekke minner om noen republikanske kvinner som ble altfor begeistret over pilotdressen president George W. Bush hadde på seg da han utga seg for å være jetpilot og gikk inn på USS Abraham Lincoln-dekket for sin Mission Accomplished-seremoni i 2003.  På samme måte som New York Times-spaltist David Brooks nesten besvimte i 2005 for senator Barack Obama etter å ha møtt ham og sett på dressbuksen hans og buksebenet som var presset perfekt.

– Kanskje det er en grunn til at nasjonens motetrender aldri bør komme fra Washington.

Det eneste som mangler i det siste narrespillet fra media er en tropp med trompetspillere som varsler ankomsten av faktasjekkere. Det er sannsynligvis bare et spørsmål om tid før selverklærte eksperter bekrefter at ja, bruk av pilotbriller beviser at Biden er den største presidenten siden Abraham Lincoln – eller kanskje til og med Millard Fillmore.

*«Inside the Beltway» er et amerikansk idiom som brukes til å karakterisere saker som er, eller ser ut til å være, viktige først og fremst for tjenestemenn i den amerikanske føderale regjeringen, for dens entreprenører og lobbyister, og for mediepersonellet som dekker dem – i motsetning til interesser og prioriteringer til den generelle amerikanske befolkningen.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.