Mens Amerika sliter med en katastrofe ved grensen som aldri tar slutt, og en massiv migrantkaravane er  på vei til USA,  flyr commander-in-chief  Biden og førstedame Jill Biden til Jomfruøyene for å ringe inn det nye året. Amerikanerne beskylder presidenten for å  flykte fra  krisene han selv skaper. 

Førstefamilien var i St. Croix i fjor og da slet USA med nok en dødelig katastrofe, skriver New York Post. Mens  Biden koste seg i tropene ble dusinvis av amerikanere drept i en katastrofal vinterstorm som herjet i landet:

– It will be the first family’s second holiday trip in two years to St. Croix as the US deals with a deadly disaster — last year Biden enjoyed his tropical vacation while a winter blast killed dozens of people.

Joe Biden lander i St. Croix onsdag ettermiddag, meldte Det hvite hus lørdag.

Det er ikke klart hvor lang tid den 81-år gamle presidenten vil bruke på å sole seg i karibien, eller hvor han skal bo.

Det er bare fem måneder siden Biden fikk sviende kritikk da han solte seg på stranda i Delaware i flere timer, mens Hawaii brant til grunnen.

Dette er bitre amerikanere som ikke forstår at han faktisk har verdens mektigste stilling og må samle kreftene så han kan fortsette  å gjøre en god jobb.

Andre som har litt forståelse for hvor vanskelig jobben er,  heier i stedet på presidenten og sier: – Let’s go Brandon. Som denne faren som sammen med sine tre sønner fikk snakke med presidenten og hans kone julekvelden for to år siden.  

I fjor bodde førstefamilien gratis i strandvillaen til megarike donorer Bill og Connie Neville – som ga tusenvis av dollar til Bidens kampanje i 2020 og var blant den utvalgte gruppen som fikk delta i presidentens første statlige middag i Det hvite hus.

Dette er ikke uetisk for noen på venstresiden i USA, men er du en svart konservativ høyesterettsdommer som Clarence Thomas vil mobben helst at du blir stilt for riksrett. 

New York Post mener Biden kan trenge en ferie da han vil starte det nye året med lavere oppslutning enn noen av hans syv forgjengere på et lignende tidspunkt i deres første periode. Bare 39 % av amerikanerne liker jobbprestasjonen hans, ifølge en ny meningsmåling.

Washington Post skrive at presidenten blir stadig mer frustrert over de dystre tallene og i et møte med sine medarbeidere sa han at tallene på meningsmålingene var uakseptabelt lave, og at han ønsket å vite hva teamet hans og kampanjen hans hadde tenkt å gjøre med det:

– Biden said to be increasingly frustrated by dismal poll numbers: In one recent meeting he said poll numbers were unacceptably low and he wanted to know what his team and his campaign were doing about it.

Det er good ol’ Biden vi  alle kjenner til.  Han innrømmer aldri feil eller tar ansvar for noen ting. Derfor kan han med god samvittighet sole seg på strender verden rundt mens Amerika brenner.

Kanskje det er verre for Biden at et flertall av amerikanere vil heller ha Donald Trump på besøk juledagen enn ham selv.

En meningsmåling utført av Daily Mail  viser også at flertallet  foretrekker å besøke Trumps hjem, få gave av den tidligere presidenten, at han velger julefilmen de skal se på og at han lager julemiddag for dem.

Vi tipper Trump vil velge «Home Alone 2: Lost in New York» hvor han hadde en liten rolle. I 2019 skapte filmen overskrifter etter at et kanadisk TV-kanal klippet bort Trump fra filmen:

– Filmen vil aldri bli den samme! (jeg bare tuller), twitret Trump.

– The movie will never be the same! (just kidding).

CBC, Canadian Broadcasting Corporation, sa de kuttet åtte minutter fra filmen for å gi plass til flere reklamefilmer. CBC sa at scenene de redigerte, som Trumps cameo, ikke var avgjørende for handlingen i filmen.

NRK hadde sikkert gjort det samme.

En viktig grunn til den lave oppslutningen for Biden er den pågående migrantkrisen, som så en massiv økning på slutten av 2023, skriver New York Post.

Mandag ble nok en dagrekord slått da mer enn 12 600 illegale migranter krysset grensen mellom USA og Mexico. Da det ble kjent at Texas skal innføre en ny lov som vil gjøre illegal innvandring til en alvorlig forbrytelse, økte strømmen av migranter som vil komme seg til USA før loven blir tatt i bruk i mars.

Vi har en krise som er ute av kontroll, sier en offentlig tjenestemann i Texas. Vi har kommet til et punkt hvor det ikke er noen vei tilbake.

Det er ikke Joe Biden sitt problem. Han er nå i St. Croix without a care in the world og vil ringe inn et nytt år hvor han får anledning til å lage nye kriser Amerika aldri har sett maken til.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.