Det er sjeldent vi hører om Bidens kosthold, mens matvanene til den tidligere president Trump var et stort tema under hans presidentskap, og som alt annet var det galt samme hva han gjorde.

Vil Biden vil bli husket for Ray-Ban solbriller og sjokoladeis, og Trump for McDonalds hamburgere?

(2019?)

Vi får håpe Phil er fornøyd med presidenten han valgte inn i Det hvite hus.

Etter å ha sjekket twitter-kontoen hans, er Phil den samme gamle. Vi ønsker han god bedring og lykke til i fremtiden.

Axios avdekker Bidens spisevaner 

Det var faktisk en hyggelig overraskelse å se Axios’ reportasje om hva som blir servert bak lukkede dører i Det hvite hus. En liten pause fra all galskapen i denne verden.

Document må skynde seg å skrive om saken før NRK får tak i den. En slik intim og jordnær sak som viser ordinære Joe fra Scranton og hans spisevaner vil statskanalen helt sikkert plukke opp fra Axios, som den gangen Biden fikk seg katt.

Den venstrevridde avisen var nemlig like begeistret som NRK at katten Willow hadde sluttet seg til Det hvite hus.

Det var vi alle – for hvem liker ikke kattehistorier, bortsett fra grinebiter Eric som sikkert har stått opp på feil side av sengen. Russland vil ta over Ukraina! China vil ta over Tawain! Hvem bryr seg. Biden har fått seg katt, mens verden faller sammen!

Eliten elsker hummer, men ikke de som fanger dem

Det er en herlig surf & turf-kamp i Bidens hvite hus og den er over presidentens tallerken, skriver Alex Thompson:

The food fight eller matkampen har satt Joe Biden opp mot førstedame Jill Biden. Presidenten foretrekker karbohydrater fremfor grønt – men førstedame Jill Biden presser den øverstkommanderende til å spise mer fisk og grønnsaker enten han liker dem eller ikke (det gjør han ikke).

Hun kalles ikke Dr. Jill for ingenting. Eller var det Dr. Jekyll?

– The food fight has pitted Joe Biden — who prefers carbs over greens — against First Lady Jill Biden, who has been pushing the commander-in-chief to eat more fish and veggies whether he likes them or not (he doesn’t).

Vi vet allerede at Biden liker surf & turf. Han serverte 200 hummere fra Maine da Frankrikes president kom på besøk i november. Akkurat rundt samme tid hans administrasjon vil stoppe hummerindustrien for å beskytte den nordatlantiske right whale. Er det noe rart amerikanere, både unge og gamle roper FJB og LGB i kor?

Til og med demokrater kritiserte nok en lite gjennomtenkt regulering og middag i Det hvite hus. Som kongressmann Jared Golden.


Presidenten som spiser som et barn, eller spiser han barn?

Hvorfor er dette viktig, spør Thompson og vi får svar. Den interne dragkampen om Joe Bidens kosthold er nemlig bare ett av mange offentlige og private skritt som blir tatt av nære medhjelpere og førstedamen for å holde den 80 år gamle presidenten frisk mens han forbereder seg på å stille til valg:

– Why it matters: The internal tug-of-war over Joe Biden’s diet is just one of many public and private steps being taken by close aides and the first lady to keep the 80-year-old president healthy as he prepares to run for a second term.

Hvordan skal vi holde oss friske tenker noen av oss, hvis Biden får fire år til.

Problemet er visstnok at den 80 år gamle presidenten spiser som et barn og som vi dessverre har oppdaget er is hans favoritt. Det må være en progressiv demokrat greie. Nancy Pelosi er også veldig glad i is – og vin.

Her forteller han barn at han er nok sikkert den kjedeligste presidenten i verden fordi han er kjent for to ting: hans Ray-Ban-solbriller og sjokoladeis. Sa han dumbest eller dullest? Han mumler noen ganger og det er vanskelig å vite.


Favorittrettene hans inkluderer peanøttsmør og gelésmørbrød, BLT-er, pizza, kjeks, spagetti med smør og rød saus, og iskrem som han av og til lager til en full sundae, ifølge nåværende og tidligere Biden-medarbeidere. Skikkelig bortskjemt snørrunge:

– His favorite dishes include peanut butter and jelly sandwiches, BLTs, pizza, cookies, spaghetti with butter and red sauce, and ice cream that he occasionally makes into a full sundae, according to current and former Biden aides.

Hva hadde vi sagt hvis Jill sammelignet oss med lutefisk?

Forrige uke var det den meksikanske feiringen Cinco de Mayo og på fredag mens han besøkte D.C.s Taqueria Habanero, bestilte Biden churros og en kylling quesadilla.

Thompson tar ikke opp Dr. Jills fadese fra i fjor da hun sammenlignet latinere med frokosttacos. Den nasjonale organisasjonen for latinamerikanske journalister var ikke fornøyd:

– Ved å bruke frokosttaco for å demonstrere det unike med latinere i San Antonio Texas, vises mangel på kulturell kunnskap og følsomhet.

Det forstår vi veldig godt. Tenk om noen hadde sammenlignet oss med lutefisk, for eksempel. En matrett som får veldig liten respekt, også her i USA.

Jill Biden Slammed For Comments Comparing Latinos To Tacos

Er det noen som husker Trumps  Cinco De Mayo? Denne tweeten var visstnok rasistisk. #FJB.


Biden er også avholdsmann, forteller Thompson, mens vi tar nok en slurk fra vodkaflasken for å glemme virkeligheten. Han drikker ofte oransje Gatorade.

Thompson tar oss tilbake til september 2021 for da kom presidentens søster Val til Det hvite hus på en privat middag. Det var vel en måned etter den suksessfulle uttrekningen fra Afghanistan, og før de fikk katten Willow.

Førstedamen hadde valgt hovedretten og det var laks med en blanding av grønnsaker, selv om Biden ikke er en fan av laks. Det fikk ham til å banne, mimrer hun i sin memoar:

– Damn, she makes me eat this healthy stuff all the time, said the president, who’s not a fan of salmon, according to Val’s recounting of the dinner in her memoir.

New York Times bestseller: Growing up in Biden’s Crime Family

Det var nytt for mange at Bidens søster har skrevet en memoar. Growing up Biden heter boken, og ble en med en gang en New York Times bestselger står det på Amazon.

Boken har veldig flotte anmeldelser som Patricias, som i motsetning til Bidens Gatorade, drikker Kool Aid. Eller var det omvendt?

– Å bli kjent med Biden-familien gir innsikt i presidentens integritet og medfølelse. Anbefales på det sterkeste for alle å bli kjent med president Biden på et personlig nivå.

– Coming to know the Biden family gives insight into the integrity and compassion of our President. Highly recommended for everyone to come to know President Biden on a personal level.

Kanskje verdt å lese, men må se ferdig repriser av Kaptein Kangaroo først, er på episode 4 av 6090. Begynte på serien under kroningen av kong Charles.

Er forresten Val en av familiemedlemmene som mottok penger fra Kina? Det blir litt forvirrende nå da de er opp i 12 familiemedlemmer.

Boken burde hete Growing up in Biden Crime Family.


Thompson fortsetter den rørende historien fra Vals memoar og hun forteller at da førstedamen var ute av syne spiste Biden litt sitronkake og resten av en kartong med Breyers sjokoladeis til dessert.

Det er ingen tvil Biden er glad i is.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.