Dyrevernorganisasjonen PETA forlanger at presidenten og førstedamen bruker påskepoteter i stedet for påskeegg i det årlige arrangementet utenfor Det hvite hus. Med tanke på eggkrisen i Norge er også dette en god idé for nordmenn.

Mangelen på egg i norske butikker har ført til at nordmenn hamstrer egg også i butikkene rett over svenskegrensen, kan vi lese på Document i dag.

Hadde disse nordmennene tenkt utenfor boksen så finnes det andre løsninger enn å dra helt til Sverigestan for å sanke egg.

I fjor var det nemlig eggkrise i USA – også ved påsketider.

Document skrev om at egg hadde blitt så eggspensive i landet, at mange amerikanere ble kreative og måtte finne erstatninger til en lang historisk tradisjon knyttet til feiringen av påske.

De erstattet påskeegget med påskepoteter, en eggselent idé for desperate nordmenn på jakt etter påskefavoritten.

Skyhøye eggpriser fører til ny trend i USA – påskepoteter  

People who Eat Tasty Animals

Men det er ikke bare mangelen på egg som gjør at mange går over til poteter eller andre erstatninger som ikke involverer dyr.

Dyrevernorganisasjonen People for Ethical Treatment of Animals, kjent som PETA, anbefaler amerikanere å erstatte egg, som de kaller kolesterolbomber, med poteter.

PETAs argument mot å bruke egg er at poteter er billigere og sunnere enn egg og lar fuglene være i fred.

PETA – som mange amerikanere tror betyr People who Eat Tasty Animals – er heller ikke fan av det årlige påskeeggløpet utenfor Det hvite hus og mener at presidenten og førstedamen kan gå foran som et eksempel.

USA Today skriver om saken.

Her ser vi Joe Biden kose seg med barna i påsken i fjor. Barn gråter i redsel når Joe Biden nærmer seg dem, skriver Benny Johnson.

– Barna vet.

Barn elsker dyr, og det ville være trist å høre at eggene som brukes til lek og moro i Det hvite hus, kommer fra høner som blir plaget og lever i bur som gir dem mindre plass enn et vanlig ark, sa PETA-president Ingrid Newkirk i pressemelding for to uker siden.

Påsken bør være en tid for fornyelse og glede for alle levende vesener – og det betyr også høner.

Organisasjonen sendte et brev fullt av [irriterende og barnslige] potetordspill til førstedame Jill Biden for å forklare hvor uetisk det er å bruke egg under det årlige arrangementet.

En høne tilbringer hele sitt liv i helvete

Newkirk mener at bruken av påskepoteter i det årlige påskeeggløpet vil være mer inkluderende og velkommen for både høner og alle som ikke spiser egg av religiøse, kulturelle eller miljømessige grunner, eller fordi de motsetter seg måten dyr blir behandlet.

I brevet fra PETA står det at påsken er ikke en tid for fornyelse eller glede for høner på eggfabrikker. En høne tilbringer hele sitt liv i helvete i et bur som er mindre enn et ark og det kan ta opptil 36 timer å produsere bare ett av tusenvis av egg som skal brukes til påskeeggløpet.

PETA burde også rådet førstedamen å kvitte seg med påskeharen som skremmer vettet av barna og man-child Joe Biden.

Ved å erstatte egg med poteter vil Det hvite hus ikke utnytte noen følende vesener, men heller oppmuntre til empati og vennlighet overfor dyr og samtidig støtte potetbønder i USA.

PETAs brev oppfordrer videre til bruk av poteter ved å beskrive hvordan de er den mest populære grønnsaken i landet og er tryggere å farge. Det går til og med ann å arrangere potetløp og leker med hot potatoes.

I dag kunngjorde Det hvite hus aktivitetsprogrammet for 2024 White House Easter Egg Roll, og det ser ikke ut som Jill Biden lyttet til PETA.

Førstedamen som har vært lærer i mer enn 30 år,  kaller påskeeggløpet  for «EGGucation», nok et barnslig og tullete ordspill.

Speaking of hot potatoes.

South Lawn utenfor Det hvite hus vil bli fylt med morsomme pedagogiske aktiviteter for barn i alle aldre. La oss håpe det ikke er transer der som viser brystene sine til barna.

Mange sier at denne krisen i Norge er politikerskapt. Hva blir det neste? Mangel på poteter?

Mangel på poteter gir permitteringer i Bama

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.