Egg har blitt så eggspensive i USA, ifølge Washington Times, at mange amerikanere har blitt kreative og finner erstatninger til en lang historisk tradisjon knyttet til feiringen av påske. Vil påskepoteten erstatte påskeegget?

Hvorfor ikke, spør amerikanske potetbønder – spesielt når eggprisene holder seg på nesten rekordhøye nivåer.

Egg er ikke det nye kokain enda, men eksperter advarer mot en økenede trend i både smuggling og eggoverdoser.

Potatoes USA, en organisasjon for potetbønder basert i Denver, har gitt ut #Easterpotato-tips på sosiale medier. Gruppen anbefaler å bruke et strøk med hårspray for å forsegle fargen og forhindre at fargestoffet blør inn i potetene, hvis skall er mer absorberende enn eggeskall.

Potetentusiaster sier at knollen er sunnere, knuses ikke så lett, og er (muligens) rimeligere enn egg til påskemaling.

– Det fine med dette er at utover å spare penger og bortkastede egg, får barn en helt ny opplevelse rundt kreativitet i påsken, sa Laura Linn Knight, en Arizona-basert foreldrecoach og forfatter.

Mrs. Knight, en tidligere barneskolelærer, oppfordrer familier til å utforske utradisjonelle ferieaktiviteter. Hun tar med sine egne barn for å se etter markblomster i påsken.

Er det noen som fortjener prisen for Mother of the Year, må det være Mrs. Knight. Tenk hva hun har ofret ved å ta med seg barna sine ut i marka. At hun er coach for andre foreldre er win win da hun kan videreføre slike eldgamle tradisjoner glemt bort i teknologiens alder.

Purister som insisterer på ekte egg til påske, må åpne lommeboken bredere i år.

Denne twitterbrukeren hadde to avbetalinger igjen på Klarna i januar etter å ha kjøpt et dusin egg. Forhåpentlig har hun råd til 12 nye i påsken.

Prisen på egg har steget med 124 % siden i fjor, og prisen på Russet poteter økte med 59 % i februar, ifølge den siste føderale statistikken.

Gjennomsnittsprisen på en kartong egg i februar var $4,21, opp fra $2,01 på samme tid i fjor.

Er det rart desperate amerikanere blir utspekulerte. Det var en gang at ost toppet listen over mest stjålne matprodukter – i dag er det egg.

Det er ikke lenge siden vi kunne kjøpe en kartong egg til under en dollar på billigkjeden Aldi – som er tysk. I dag betaler vi rundt $4 dollar. Gleden var stor på Valentines Day for mange av oss håpefulle kvinner, da egg ble erstattet med roser og dyre ringer.

Happy Valentine's Day | Happy Valentine's Day | image tagged in valentine's day,valentine,love,eggs,gift | made w/ Imgflip meme maker

På mandag vil president Biden og førstedame Dr. Jill Biden være vertskap for barn og familier for det årlige påskeeggløpet på den sørlige plenen i Det hvite hus.

Bob tenker på Joe Biden når han står i kassa med egg.

Biden administrasjonen, som for en gang skyld ikke legger skylden på Trump, har uttalt at et utbrudd av fugleinfluensa i 2022 er grunnet til de skyhøye prisene på egg.

De svarte ikke på Washington Times e-post som spurte om det vil dukke opp poteter på årets arrangement.

Average Joey og Hunter var angivelig opptatt med å male gullegg.

Forhåpentligvis er ikke påskeharen som skremte vettet av man-child Joe invitert i år.

I Norge har vi Norsk Supperåd, mens USA har American Egg Board, et eggråd for bønder. Det er de som donerer egg  til arrangementet ved Det hvite hus. Eggrådet fortalte Washington Times at poteter ikke er innafor. De kan nemlig ikke erstatte påskeegg, mener de.

De tar jobben sin på alvor, i motsetning til informasjonskonsulent Balle Klorin som koser seg på bekostning av norske skattebetalere. Er dere klar over hva skattepengene går til, nordmenn og – kvinner?

Det er ikke bare det Amerikanske eggrådet som er skeptiske til langsiktige utsikter til at poteter vil erstatte egg i påskekurver.

– Enkelt sagt, påskeegget har betydning for kristne, sa Sam Kain, en finanslærer ved Walsh College i Michigan. – For meg handler feiringen av påske om mye mer enn den tilhørende maten og aktivitetene, så jeg lar potetene ligge i potetsalaten.

Helt enig med Sam Kain, mens Jesse Waters går så langt og skylder på demokratene for denne nye trenden.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.