Det er ikke sikkert alle har fått det med seg, så jeg ville minne dem som bor under en stein, at fredag startet id al-fitr.

Som en ivrig iakttager av det som foregår i mitt elskede hjemland har jeg observert at denne muslimske helligdagen, som er så viktig for NRK og politikere … eh … jeg mener muslimer, blir bare større og større. Det har, som overskriften allerede røper, blitt typisk norsk å feire id al-fitr, og for mange er den viktigere enn våre egne helligdager.

Norsk Ramadan Kringkasting er et godt eksempel på det, og selv om de har mottatt tusenvis av klager, satser statskanalen millioner på islam-promotering – og ignorerer påsken. Bente Haarstad ga oss en flott innføring om det i forrige uke.

Les også: NRK satser millioner på islam-promotering – og ignorerer påsken – Document

Kanskje andre enn meg har lagt merke til at jo mer man protesterer til NRK, desto mer hevner de seg ved å gjøre det stikk motsatte. I tilfelle med ramadan-feiringen blir den bare større og mer overdådig for hvert år.

Slik feires id i Norge, skriver NRK og forteller oss at man på Rådhusplassen i Oslo arrangerer den største id-feiringen i Norge, med over 3500 deltakere.

I hele landet feires slutten på ramadan, og jeg får nesten 17. mai-vibber ved å lese NRKs hyllest av den muslimske høytiden.

Hipp, hipp, hipp hurra for id al-fitr. Det klinger ikke så godt som 17. mai, men er i stedet veldig eksotisk. Var det ikke det vi ble lovet for cirka 50 år siden? Innvandrere ville bringe det eksotiske til vårt gørrkjedelige land.

Vi skylder en stor takk til Gro, Thorbjørn, Kjell Magne, Jens, Erna, Jonas og deres lakeier. Tusen takk for ingenting. I tillegg hyller vi norske medier som har indoktrinert oss i hvor positiv masseimmigrasjon er for landet. Takk for ingenting til dere også. Let’s go til dere alle.

Tilbake til id al-fitr.

Det blir vel ikke lenge før id al-fitr blir en rød dag i Norge, tenkte jeg i går, for uansett hvor muslimene bosetter seg, forlanger de at befolkningen innretter seg etter deres tradisjoner, tro og levesett. When in Rome do as the Romans do, er et konsept som er helt fjernt for dem. Får de ikke viljen sin, skriker de og deres islamofile venner på venstresiden opp om rasisme og islamofobi.

Selv har jeg funnet ut at jeg er stolt av å være islamofob. Da mener jeg at jeg er redd for islam, ikke for muslimer generelt. Jeg ønsker ikke at Norge skal bli et islamsk land. Det er helt greit om det praktiseres i Midtøsten og andre muslimske områder, men jeg synes at vi 4,2 millioner nordmenn kan få ha vår unike kultur og historie i fred. Is that too much to ask?

Bare noen timer etter at jeg hadde tenkt tanken om id al-fitr som en rød dag, leser jeg at to amerikanske byer gjør Eid Al Fitr til en offentlig fridag. Det var da som farsken! Da blir det helt sikkert en helligdag i Norge også, siden landet alltid kopierer USA. De har jo adoptert Halloween og Valentines Day, så hvorfor ikke al-fitr?

Hvis dét skjer, anbefaler jeg at de finner et nytt navn, for ifølge Newsweek er navnet uttalt al fitter, og dét er ikke noe vi i Norge forbinder med en høytid som innebærer gaver til barn, pynt og tradisjonsrik mat som deles med familie og venner. NRKs rosenrøde beskrivelse, ikke min.

– The second part of the phrase: «al-Fitr,» is pronounced «al fitter,» a word sounding similar to «bitter».

Egentlig, når jeg tenker meg om, passer navnet bra til NRK og andre medier, de elsker jo vulgaritet og simpelhet.

Det rimer med «bitter», ja. Har observert at det er mange på Facebook som er bitre over feiringen av id. Selv forsøker jeg å være inkluderende, som da jeg snakket med min mor i går.

– Gratulerer med dagen, sa jeg da mamma ringte i går morges, som om det var 17. mai.

– Hvilken dag? spurte hun. Al fi**er , sa jeg og prøvde å unngå å være vulgær i uttalen. – Skal du ikke se sendingen på NRK i kveld? fortsatte jeg. – Du har jo selv betalt for å produsere den?

NRK har en tendens til å hvitvaske islam, og nå er det ramadan og al fi**er som feires i rosenrøde programmer, som i helgens Festen etter Fasten. Det er ikke alle som er like begeistret for høytiden, som Ex-Muslims of Amerika, men hva vet de bedre enn NRK? Jeg lurer på om de må bo på hemmelig adresse, som Ex-Muslims i Norge må.

– På denne #Ramadan, mens alle er sultne, irritable og begrenset til hjemmene sine, øker vold i hjemmet. Men husk, som denne ene sjeiken sier det, å slå koner er en ære for kvinner i islam.

I det minste er sjeiken omtenksom: – Don’t beat her in the face, and do not make her ugly. De har faktisk en slags «beating»-etikk.

Som jeg nevnte ovenfor, er det nå to byer i USA som gjør Eid Al Fi**er til en offentlig fridag.

To byer i den amerikanske delstaten Michigan har gjort Eid Al Fitr til en betalt ferie for byens ansatte, ettersom muslimer over hele Amerika kjemper om mer synlighet, skriver Jihan Abdalla i The National News.

Det er visst ikke bare i Amerika de kjemper om mer synlighet. Problemet er at de ikke bare vil ha mer synlighet; de vil være de eneste som synes.

Dearborn-ordfører Abdullah Hammoud er også vertskap for en gratis Eid-brunch som er åpen for alle i samfunnet, i en by som har vært ansett som en høyborg for muslimer i Amerika.

Blir nok skikkelig amerikansk BBQ med ribs, pulled pork og Bud Light.

Byen Hamtramck har også gjort Eid til en betalt fridag for byens ansatte, og Amer Ghalib, byens første muslimske ordfører, mener at dét var jammen på tide:

– Det var lenge på tide, sa Ghalib. – Hele byrådet … er muslimer, så det var viktig å ta imot dem og gi dem muligheten til å feire Eid med familiene sine.

Hele byrådet! Herre min Jesus. Snakk om mangfold.

Byrådet i Hamtramck godkjenner islamske dyreofre i hjemmet. Coming to a neighborhood near you, Norway.

Det har vært et landsomfattende forsøk på å anerkjenne Eid Al Fitr som en offisiell skolefri dag, skriver Abdalla videre. Så langt har 19 skoledistrikter med en betydelig muslimsk befolkning vedtatt fridager for de to store muslimske høytidene Eid Al Adha og Eid Al Fitr.

National News, som NRK, skjønnmaler Eid Al Fitr – og det handler om familiebesøk, søtsaker og gaver til barn.

Kanskje Oslo, med hjelp fra de blodrøde i NRK, kan bli en vennskapsby med Dearborn og Hamtramck. De kan knytte kulturelle bånd og dele sin kunnskap og kjærlighet for islam. Just saying.

Med muslimer i Amerika, som utgjør litt mer enn en prosent av befolkningen, har anerkjennelse av høytiden vært en kamp, forteller Abdalla. Muslimske amerikanere sier også at fremveksten av islamofobi etter 11. september-angrepene gjorde det enda mer utfordrende å forsvare seg selv.

Det var den dagen somebody did something, for dem som har glemt 9/11.

Men til tross for dette er det tegn på at muslimske amerikanere får mer synlighet, og Abdalla forteller med glede at Joe Biden og Dr. Jill sendte hilsen på Twitter.

Det er veldig mange slemme kommentarer under Bidens tweet som ikke har med hans hilsen å gjøre, TazTears var først ute. Vi kan takke Elon Musk for at den ikke ble slettet.

Hvem har forresten laget videohyllesten? Like amtøraktig som Biden-administrasjonen.


Jammen ble ikke TazTears slettet senere i kveld. Legger inn Bidens tweet her, men en annen kommentar fra Dr. Late Night News.


Fredag ønsket pressesekretær Karine Jean-Pierre i Det hvite hus muslimske amerikanere en god ferie, og sa at mer enn 100 muslimer har blitt utnevnt til stillinger i president Joe Bidens administrasjon.

Mer enn 100 muslimer! Hvor mange norsk-amerikanere har Biden utnevnt til stillinger i sin administrasjon? Let’s go Brandon.

Det er ikke bare verdens mektigste mann i verdens mektigste stilling som hyller al fi**er og bøyer seg i støvet for islam. Vår egen statsminister Jonas Gahr Støre markerte dagen sammen med rundt 100 gjester på Bekkelagshøgda samfunnshus i Oslo. Mangfoldshuset Oslo var arrangør, skriver NRK.

Kan den siste nordmannen som forlater Norge være så snill å ta med seg flagget?

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.\

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.