Som mange av oss har observert, har NRK storslåtte og rosenrøde feiringer av muslimske helligdager, mens en av jødenes viktigste helligdager latterliggjøres. Statskanalen publiserer en artikkel om en jøde som tilbringer jom kippur ved å granske seg selv og sin egen snusbruk. Det grenser til skjult antisemittisme.

Ifølge Jødedommen.no er jom kippur blant de viktigste helligdagene i den jødiske kalenderen. Den går også under navnet botsdagen eller forsoningsdagen, og symboliserer den siste muligheten til å få tilgivelse fra Gud for handlinger begått i året som gikk:

Dette innebærer selvransakelse over hvordan man er i møtet med andre mennesker og hvordan man oppfører seg. Etter en 40 dager lang prosess for å få tilgivelse fra både Gud og medmennesker, er det på Jom Kippur vi håper og ber om at vi har oppnådd dette – det blir ikke stort mer dramatisk for jøder enn dette.

I år begynner jom kippur ved solnedgang den 24. september og fortsetter til kvelden 25. september.

Som mange av oss har observert, har NRK storslåtte feiringer av muslimske helligdager, og for noen måneder siden skrev Document at statskanalen har en tendens til å hvitvaske islam, og ramadan og id al-fitr feires i rosenrøde programmer, som i Festen etter fasten.

Les også:

Det er typisk norsk å feire id al-fitr – Document

En av jødenes viktigste helligdager, derimot, latterliggjøres ved at man publiserer en artikkel om en jøde som tilbringer jom kippur med å granske seg selv og snusbruken sin. Overskriften i NRK:

– To dagar etter at eg slutta med snus, stod eg og brølte til familien min!
Simon (38) vart så sint av abstinens, at han måtte be om tilgiving. Da er det fint å ha ein eigen forsoningsdag.

Det er respektløst og krenkende overfor jødene, og det er ufattelig at ledelsen i NRK tillater dette, som grenser til skjult antisemittisme. Det er sterke beskyldninger, men gitt statskanalens skandaløse antisemittiske historie og ensidighet i rapportering om Israel og Palestina, er ikke dette noe annet enn NRK som fortsetter sin forakt for det jødiske folk og behandler dem som annenrangs borgere.

«Opplysningskanalen» fortsetter å krenke jom kippur i slutten av artikkelen og gir oss en liste over nyttige jødiske ord og begreper. Det første ordet vi skal lære, er:

Brit mila er omskjæring av gutter. Betegnelse på fjerning av forhuden på penis. Seremonien foregår på guttenes åttende levedag. Omskjæring av gutter er tillatt i Norge, om inngrepet gjøres av en lege.

Slike lister ser vi ikke for muslimske ord og begreper i NRKs artikler om høytider i islam. Forståelig, da ord som kjønnlemlestelse, burkatvang, tvangsekteskap, hudud-straffer og jihad hadde gjort feiringen av ramadan og id al-fitr mindre rosenrødt.

NRKs «feiring» av jom kippur var ikke noe bedre i fjor, da de publiserte en kort video som forteller at forsoningsdagen er spesiell, da man ikke skal ha det moro eller pynte seg.

Det er det samme som muslimers ramadan, hvor man er forpliktet til å faste hver dag fra daggry til solnedgang og krever avholdenhet fra sex, mat, drikke og røyking. Heller ikke dét er noen lystig feiring, men likevel lager NRK et storslått program etter fasten.

Statskanalen kan ikke engang fortelle sine lesere at jødene feirer med god mat og drikke både før og etter fasten – måltidet før fasten heter seudah hamafseket, som direkte oversatt betyr «måltidet som avbryter.»

Skjermbilde Jødedommen.no

Id al-fitr, derimot, skal prakkes på nordmenn som betaler for NRKs propaganda enten de liker det eller ei. Dette er bare én av hundrevis av artikler og programmer om fredens religion i den islamvennlige statskanalen.

De går så langt at de siterer Yasir Ahmed i Islamsk Råd Norge, som sier at når folk spør hvordan de feirer id, så svarer han at det er som en muslimsk julaften. Nok en fornærmelse mot vår kristendom, som også blir nedgradert av staben i NRK.

Skjermbilde NRK.

Kan jødene stå i fare for å forsvinne fra Norge?

I desember 2021 publiserte NRK en artikkel med tittelen, De føler seg ikke lenger bundet av religiøse krav:

– Den jødiske minoriteten teller bare rundt 1400 mennesker i Norge. Kan den stå i fare for å forsvinne?

Forskerne Ida Maria Høeg og Cathrine Thorleifsson siteres, og begge mener at stor takhøyde vil være viktig for å bevare et livskraftig fellesskap for den lille jødiske minoriteten i Norge:

— Dersom de jødiske samfunnene greier å holde på åpenheten og inkludere de nye som kommer inn i miljøet, så er mye vunnet for framtida, mener de to.

Det er altså jødene selv som ene og alene må klandres hvis de forsvinner fra Norge.

Ikke et ord nevnes i en omfattende artikkel om hvor lite inkluderende norske medier med NRK i spissen er mot den lille jødiske minoriteten i Norge. Heller ikke mediers og politikernes antisemittisme forkledd som antisionisme. Kan dét være en av grunnene til at unge jøder utfordrer tradisjonen og hva det vil si å være jøde?

De fire unge jødene NRK har møtt, er alle opptatt av identiteten sin, og diskuterer ofte hvordan de skal holde på den.

En av dem, Daniel Preminger, avslører noen nordmenns uvane med å utfordre andre om betente tema som Israel og Palestina, så de kan fortelle dem at de har feil meninger.

NRK skriver:

Selv om Daniel Preminger har mange jødiske venner, så ønsker han ikke å måtte representere det jødiske folket i ett og alt.

Han er lei av at andre synes han må mene så mye, han vil helst bare svare for seg selv. Han synes det er ubehagelig at han ofte blir avkrevd en mening om konflikten mellom Israel og Palestina, bare fordi han er jøde.

Slike opplevelser som Daniel har, er et resultat av norske mediers og politikeres systematiske propaganda i årevis om Israel og boikott av landet og dets folk.

Hvis NRK vil ta del i å sikre at den jødiske minoriteten ikke forsvinner fra Norge, kan de begynne å feire deres tro og tradisjoner, rapportere objektivt om konflikten mellom Israel og Palestina, og slutte å lage idiotiske artikler om en jøde som vurderer å slutte med snus på jom kippur.

What Is Yom Kippur?

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.