I et absurd teater på en dag som burde benyttes til ettertanke og ydmykhet for hva jødene er blitt utsatt for, velger aktivister å kle av seg for å høste sympati for muslimer i Gaza.

Israels militære kan ikke ta noen sjanser med hensyn til hvem som er Hamas-terrorister, Hamas-sympatisører eller uskyldige beboere i Gaza, så disse må naturligvis avkles for å sikre at de ikke har bomber gjemt på kroppen. Dette er «ydmykende», hevder mennene.

Mon tro hva de jødiske jentene som ble massevoldtatt følte før de tryglet om å bli drept av sine overgripere, men ordet «ydmykelse» er ikke dekkende for de ufattelige grusomhetene de ble utsatt for.

NTB skriver:

Palestina-aktivister demonstrerte lørdag formiddag utenfor NRK i protest mot at Israel skal delta i Eurovision.

Demonstrantene er tilknyttet en gruppe som kaller seg Aksjonsgruppe Palestina. De krever at NRK gir beskjed til Den europeiske kringkastingsunionen EBU om at Israel skal utestenges fra musikkonkurransen.

Aksjonen ble gjennomført noen timer før den siste norske delfinalen av Melodi Grand Prix.

Aksjonister iscenesatte en hendelse som skjedde i Beit Lahia på Gazastripen 7. desember. Da ble over hundre palestinske menn og gutter tatt til fange av israelske soldater. De fikk ordre om å kle av seg og knele på gata og ble anklaget for å tilhøre Hamas eller være terrorister. Flere av mennene har beskrevet at de ble utsatt for mishandling og ydmykelser.

Flere kjente norske artister har sluttet seg til kravet om at Israel må nektes å delta i Eurovision. EBU har avvist kravet.

Hos VG kunne man ikke vite at det var Holocaust-dagen hvis det ikke hadde vært for Unge Høyres Oda Oline Omdal. I en artikkel skriver hun at vi aldri må glemme historien. Dette innlegget står i sterk kontrast mot hva VGs journalister vil formidle på denne dagen:

 

Dette skulle vært dagen for mediene til å fortelle om jødenes situasjon og den voksende antisemittismen i Europa. VG har en artikkel om jødene i Norge som føler seg truet. Denne artikkelen snur seg raskt 180 grader til kritikk av Israel etter det verste angrepet på jøder siden krigen:

Rundt 1200 israelere, de fleste sivile, ble drept i Hamas-angrepet 7. oktober. De tok over 200 gisler, fra babyer til eldre kvinner. Minst 130 av disse holdes fortsatt, mener Israel.

Israels respons har vært massiv bombing og krigføring mot Gaza-stripen. Minst 25.000 palestinere er drept, over 10.000 av dem barn.

De internasjonale protestene mot Israels krigføring vokser i omfang, og fredag kom den Internasjonale domstolen med en krass uttalelse der man ber Israel innføre strakstiltak for å beskytte sivile.

Norske medier og norske politikere ser ut til å ønske Israel utslettet. Dette er helt i tråd med Hamas’ ønske. Hamas har sagt gjentatte ganger at dersom de bare får muligheten til det, vil de gjennomføre flere liknende aksjoner som terrorangrepene 7. oktober. Tror norske myndigheter at Hamas ikke mener dette alvorlig? NRKs hjernevask i mange tiår, med Palestina-aktivist Sidsel Wold i spissen, har gitt uttelling for islamfremmende krefter i Norge.

Andelen av nordmenn i Oslo minker år for år, og med endret demografi følger endret kultur. Det demonstreres mot Israel på Holocaust-dagen, og det forberedes offentlig Ramadan-pynting i Oslos gater. De som tror at dette blir verdifullt og positivt for Norge, vil bli skuffet.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.