«Eid Mubarak! Vi ønsker alle muslimer en flott feiring og vel overstått ramadan», skrev partiet Høyre på Facebook 9. april. Så også Erna Solberg, som hadde en mer utfyllende videotale samme dag. Pussig nok snakket hun om trusler mot muslimer, etter at PST har avklart at det var falsk alarm. Høyre-lederen advarte mot kritiske kommentarer. På Høyres side haglet kritikken. Så også hos partiets makker i Sverige, som også feirer islam, men glemte den kristne påsken.

Trusler mot muslimer?

«Jeg vil gjerne sende en hilsen til dere som har vært gjennom ramadan. En lang periode med faste, men også mer refleksjon. Nå er dere snart klare for å feire slutten på fastemåneden. Jeg håper det blir en fin markering med familie og venner, og med mye god mat, festklær og pynt og kanskje noen gaver. Etter en uke hvor vi har sett trusler mot muslimske trossamfunn i Oslo, vil jeg understreke at alle i vårt samfunn skal føle seg trygge, uavhengig av hva eller hvem man tror på. Eller ikke tror på. Men nå er det altså tid for å bryte fasten. Jeg håper dere får en fin feiring. Eid Mubarak!» Sa Erna Solberg og avsluttet 9. april-talen sin på arabisk.

Erna Solberg, leder i Høyre og tidligere statsminister, feiret islam 9. april 2024, med å ønske Id Mubarak på arabisk. Skjermbilde fra videohilsning på Facebook.

Merkelig at Høyre-lederen snakker om trusler mot muslimer, etter at PST oppklarte at medieoppslag om slike trusler var falsk alarm. Det var snakk om en mindreårig gutt i utlandet og uten tilknytning til Norge som angivelig skal ha truet moskeer i Norge, skrev PST i en pressemelding 8. april, to dager etter oppstyret.

Nå skal det sies at Solberg også hadde et annet innlegg 9. april som ikke var en videotale, men som i det minste handlet om 9. april. Det vil si den dagen i 1940 da Tyskland invaderte Norge og Danmark i den hensikt å omgjøre våre land med nazistisk ideologi. En invasjon som ga oss krig i fem år, men som takket være motstandsbevegelse og militær hjelp fra allierte og Russland endte med at vi ble kvitt nazismen.

Erna Solberg fortalte om Per Hysing-Dahl, en av de mange «som valgte å stå opp og kjempe for sin nasjon og frihet» under krigen. Det handlet om «de som kjempet hardt for å gi oss andre frihet. Aldri mer 9. april», skrev Erna før hun la ut islam-hilsningen.

Invasjon før og nå?

Noen mener at Norge, som resten av Vest-Europa, er utsatt for en invasjon også nå. Bare at den handler om en annen ideologi, som attpåtil regnes som religion. Men målet er sannsynligvis det samme: Det vil si å omdanne vårt land til et nytt og fremmed samfunnssystem. Sharia og islamsk kultur er faktisk det motsatte av norsk kultur og selve demokratiet. Ideologien forfølger jøder, ateister, homofile, kvinner – og ikke minst: kristne. På livet, verden rundt, selv om mange av dens følgere sikkert er hyggelige å drikke kaffe med.

Denne invasjonen, bestående av mange hundre tusen med en annen kultur og andre verdier enn våre egne, er det mange som nå har oppdaget, selv om det foregår skritt for skritt, nærmest i all stillhet, og med våre myndigheters aksept. For å sikre den stillheten, har de tradisjonelle mediene, og andre, gjerne stengte kommentarfelt for alt som omhandler fremmedkulturell innvandring generelt og islam spesielt. Erna ønsker visst også fravær av kritikk. For i introen til videoen, etter «Til alle muslimer i Norge som nå avslutter ramadan: Id Mubarak.» skrev hun:

«Til deg som tenker på å legge igjen en kommentar: Hvis du ikke har noe hyggelig å skrive, så dropp det.»

Kanskje derfor var det mer hyllest, særlig fra muslimer, på dette innlegget, enn på partiet Høyres tilsvarende islamfeiring 9. april, men noen klarte ikke dy seg:

«Det hyggelige er at jeg nå heldigvis vet at jeg ikke vil stemme Høyre, eller sånn sett heller ikke andre partier med samme holdning», skrev Gunnar.

«Hvorfor skal man ikke få si sin mening? Er vi kneblet for slik frihet nå i Norge? Trist, i grunnen, og gjør meg også arg. Trodde H stod for demokrati og frihet. Vi har også taletid, Erna Solberg», skrev Anne.

Massiv kritikk av islamfeiringen

Under Høyres innlegg 9. april hagler imidlertid kritikken:

Patetisk og lurer på om ledelsen i Høyre tenker det samme om 10–15 år!! skriver Fred.

Her er én grunn til at jeg ikke stemmer Høyre, eller andre partier med samme ståsted og holdning. Skriver Gunnar.

At Høyre kan hylle den forferdelige religionen som har forårsaket så mye elendighet i verden, og som er så undertrykkende, er for meg helt avskyelig, skriver Ole.

Dette er grunnen til at Høyre ikkje får min stemme. Islam er lik undertrykkelse og diktatur. Det feirer eg ikkje. Skriver Torhild.

Høyre er blitt Norges islamist-parti. Vi så intet om vår påske fra dette partiet, skriver Narve.

Snikislamiseringen av Norge er avsluttet. Nå er den helt åpenlys! skriver Tore.

Hvis man er konservativ, og er opptatt av å prioritere, bevare og fremme Norges tradisjonelle vestlige verdier, så er ikke lenger Høyre verdt din stemme! skriver Torgny.

For å ta noe av kritikken mot Høyres eid-hilsen. Som før øvrig muslimer tok hjertelig imot.

Sveriges statsminister glemte også påsken og feirer islam

Også Ernas makker i Sverige synes det er viktig å gi islamsk oppmerksomhet, statsminister Ulf Kristersson, partileder for Moderaterna, ventet til 10. april:

«Vill önska en fin Eid al-Fitr till alla muslimer i Sverige som firar brytandet av fastan. Hoppas ni får en riktigt trevlig stund med vänner, familj och god mat.»

Ulf Kristersson, statminister i Sverige og leder for Moderaterna siden 2017. Han feiret islam og Eid al-Fitr 10. april 2024. Skjermdump fra Facebook.

Lederen av det som pleide å være Sveriges konservative parti får massiv kritikk på innlegget på Facebook:

Landsförrädare, terroristkramare, provocerande, medlöpare, syltrygg, hycklare, og Quisling, er utsagn fra folk som fatter seg i korthet. Mens en begeistret stemme i Stockholm skriver: شكراً للسويد وللشعب السويدي , uten at vi har brydd oss om å oversette.

Mens andre kommenterer

”Vad är detta för trams, varför uppmärksammar du alla muslimska högtider och nämner inte ens påsken? Skamligt!”, skriver en.

”Kan inte vi kristna få en hälsning under våra högtider eller? Vi borde värna svenska och kristna traditioner”, skriver en annen.

Feirer islam, glemte påsken

Den svenske nettavisen Bulletin merket seg innlegget fra deres statsminister og kritikken, og skriver:

«På onsdagen önskar statsminister Ulf Kristersson (M) Sveriges muslimer en fin Eid al-Fitr i ett inlägg på Instagram och Facebook. När kristendomens främsta högtid påsk firades var det däremot tyst från Kristersson. Nu sågas han i kommentarsfältet.»

De fant ingen innlegg fra den svenske statsministeren om påsken, og heller ingen under tidligere jødiske helligdager, selv om jøder, i motsetning til muslimer, er en anerkjent minoritet i Sverige. Og slik er det i Norge også, selv om muslimer langt på veg har kuppet begrepet «minoritet» fra alle faktiske minoriteter.

Ingen påskehilsen til kristne fra Høyre

Høyre hadde ingen hilsning til kristne som feiret påske, for en latterlig versjon av påskehare, teller ikke. Harer har dessuten ikke noe med kristen påske å gjøre.
Erna Solberg la ut noe om påske, men det var utelukkende ønsker om gode fridager og god tur. Ingenting til landets nesten 4 millioner kristne, som har påsken som en av sine aller viktigste høytider. Så også nasjonen Norge, som har korset i sitt flagg, kristen historie i sin nasjonalsang pluss at Grunnloven fortsatt understreker at Norge er bygd på kristne verdier. Og påskeaften la hun ut bilde av seg selv om at hun hadde vært på gartneri og var klar for familiens påske-tradisjon: Hagearbeid.

Norges statsminister Jonas Gahr Støre har vært ivrig på å feire alle islamske høytider i mange år, men i år var han nokså tilbakeholden, helt frem til i dag, 10. april. Når har også han lagt ut sin islam-feiring. Mens de kristne ble avspist med ønske om godt påskevær og brettspill, så er det religiøse muslimer som får oppmerksomheten:

«Eid Mubarak! I dag er det id og avslutning av fastemåneden ramadan. Forrige uke hadde jeg og min partifelle Usman gleden av å spise Iftar-måltid sammen, hjemme hos Arslan og Ashy og deres familie på Strømmen. Det å få oppleve gjestfriheten, den gode maten og de gode samtalene var en flott opplevelse og en del av dagens Norge jeg setter stor pris. Dagen i dag er en viktig dag for muslimer i Norge, og jeg håper alle som markerer dagen får en hyggelig feiring med familie og venner.»

Hvor langt har egentlig islamiseringen kommet når til og med ateistene i Human-Etisk Forbund feirer islam, samtidig som de år inn og år ut bruker statsstøtten til å bekjempe alt kristent? Denne er fra i dag:

Human-Etisk Forbund ignorerte den kristne påsken totalt, men feirer gjerne islam med et hjertelig Eid Mubarak. Skjermdump fra Facebook.

Edit: 11. april kl 17.55:
Vi må ta med at Oslo’s byrådsleder fra Høyre, Eirik Lae Solberg også valgte å feire islam 9. april.

«Nå er det endelig tid for den etterlengtede og store festdagen Eid», sa Lae Solberg i sin videohilsen, og neglisjerte de 5.3 millioner ikke-muslimene i Norge. Arabisk kan han også.
Innlegget ble for øvrig møtt med en storm av kritiske kommentarer.

Som: «Du er akkurat like woke som venstresiden, Eirrik Lae Solberg. Og da ser jeg ingen grunn lenger til å stemme Oslo Høyre. Denne påtatte deggingen for islam, er tvers igjennom kynisk og oppurtunistisk. Det er så latterlig lett å gjennomskue. For øvrig er det verdt å minne deg om at ingen land der islam styrer har demokrati, ytringsfrihet eller likestilling,» skriver Mathias.
Shurika Hansen, gift med Resett-gründer Helge Lurås, og selverklært ateist, var blant mindretallet som forsvarte islamfokuset i Høyre, både hos denne Solberg, som på andre Høyre-tråder med samme tema.

«Husk folkens, trosfriheten er en veldig viktig del av vårt demokrati. Ingen poeng i å bli sinte,» mente hun som selv er født i Somalia.
Men hva med norsk kultur og vår kristendom? Får ikke vi nordmenn lov til å beholde vår kultur?

Nazi-Tysklands angrep på Norge 9. april 1940 overså Lae Solberg, i likhet med påsken. Det vil si vår kristne, store høytid. Da teller det ikke å ønske god helg og takk til de som jobber, slik også Erna valgte å markere «påsken»: Som en avkristnet ferie.

Eirik Lae Solberg, byrådsleder for Høyre i Oslo, valgte å markere islamsk feiring istedenfor angrepet på Norge 9. april Skjermdump.

Prioriteringene til Solberg, Solberg og Høyre, med mer islam og mindre kristendom, er kanskje ikke så overraksende, etter at partiet nylig valgte å pynte Norges hovedstad for islam, og det gjennom hele påsken.

Aldri mer?

Høyres eventuelle regjeringspartner ved eventuell seier i stortingsvalget, Frp-leder Sylvi Listhaug, valgte derimot å markere 9. april som den merkedagen den har vært helt siden krigen, med «Aldri mer 9. april» og bilde fra den tyske invasjonen dengang. Ikke ser vi noen spesiell hylles av islam heller, på hennes vegg. Den ideologien går kanskje heller dårlig sammen med det andre budskapet på bildet fra Listhaug: Mer frihet.
Ikke mindre.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.