NRK melder at de vil markere slutten på den muslimske høytiden Id med en direktesending søndag 24. mai. Programmet heter «Festen etter fasten – Id mubarak». Flere kjente norske muslimer vil delta. NRK skriver: Med «Festen etter fasten» skal NRK bidra til å gi et fellesskap til norske muslimer i denne spesielle tiden, samtidig som vi gir kunnskap om muslimske tradisjoner til alle som er nysgjerrige.

Programleder er Rima Iraki, som gleder seg, sier hun:

– Dette gleder jeg meg veldig til. Vi inviterer til fest med god mat, nydelig musikk, og fine og morsomme møter med spennende gjester. For dem som feirer denne dagen, så vil nok ting være litt annerledes i år på grunn av koronasituasjonen. Vi håper dette programmet kan bidra til en følelse av fellesskap – at vi feirer sammen. Og alle er selvsagt velkomne.

Det blir muslimsk feiring på statskanalen for alle nordmenn som higer etter mer islam:

– Mange i Norge er nysgjerrige på hvordan norsk id markeres. Hva spiser man? Hva gjør man? Gir man gaver? Spørsmålene er mange, og 24. mai kan alle som vil få et innblikk i feiringen, sier Iraki.

Fungerende underholdningsredaktør i NRK, Christina Rezk Resar, sier at det er fint at NRK kan bidra til å samle muslimer i Norge:

– Id er en stor høytid for mange muslimske nordmenn og over hele verden feires slutten på fasten med en stor fest. I denne underlige tiden vi lever i om dagen så er det nok ekstra mange som gleder seg til å feire dette sammen med storfamilien. Det er en viktig dag for mange så det er fint for NRK å være med å speile dette i all den tid de store fellesarrangementene er avlyst.

NRK skriver:

Id er stor høytid for mange nordmenn. Direkte fra balkongen på NRK inviterer progamleder Rima Iraki til Id feiring med gjester og artister.

Hvert år skal vi bli utsatt for ramadan-feiringens store gleder. Denne gang også i form av direktesending på NRK. Norges statsminister har hvert år ivrig ønsket alle norske muslimer en god id. Men så mener jo hun da også at nordmenn ikke har noe større krav på Norge enn hvem som helst andre. Her fra 2018:

Statsminister Erna Solberg i forbindelse med feiringen av id i Vallhall arena i 2017. Erna snakket om likheter og om hva som binder oss sammen. De muslimske kvinnene var plassert bakerst i hallen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det er vanskelig å kalle det som NRK gjør nå for noe annet enn statsstøttet islamisering av Norge. NRK følger opp regjeringens misforståtte idé om at islam vil la seg likestille med andre religioner.

Fra en tidligere Eid-feiring i Birmingham med 140.000 deltakere. 
For troende muslimer er dette bare en overgangsfase til islam kan dominere. Allahu Akbar betyr ikke «Gud er stor» eller «Allah er stor». Det betyr «Allah er større». Hvordan noen kan få seg til å tro at islam har ønske om å likestilles bør gjøre noen mentale øvelser for å forstå hva «Allah er større» innebærer. Allah kan ikke likestilles med noe helst, ikke nå og ikke i fremtiden, mener muslimer. Jo mer plass «Allahu Akbar» gis i et samfunn, jo raskere krever islam underkastelse.

Allahu Akbar er så langt unna verdiene som bygget opp det gode norske samfunnet som man kan komme.

Det er, mildt sagt, uheldig at islamiseringen i Norge gis drahjelp fra NRK. Dette er ingenting å glede seg over, med mindre du selv er muslim eller naiv nordmann.

NRK

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.