Muslimenes hedenske skikk tvinges på den norske befolkningen atter en gang.

Med et byråd i Oslo som pynter gater til ramadan, og kirker landet over som gir muslimene lov til å feire der, samt sågar få skrike ut sine bønnerop i kirkerommet, kommer det neppe som en overraskelse på mange at statskanalen dekker «begivenheten» nok en gang.

Årets sending skal gå av stabelen på NRK1 og i NRK TV 12. april fra kl. 21.35.

Hani Hussein, Erik Solbakken og Amir Horori, som leder årets «Festen etter fasten» på NRK, skal besøke flere forskjellige id-feiringer i løpet av sendingen.

Programlederne gleder seg til å vise publikum mange ulike typer feiringer av den muslimske høytiden.

– Dette året skal vi ikke invitere til fest i TV-studio, men dra dit hvor festene foregår. Det skal bli moro å ta del i de ulike feiringene, og jeg er veldig spent på hva som møter oss, sier programleder Erik Solbakken.

Kirker i Bergen, Trondheim og Oslo feirer ramadan

Også Horori gleder seg til å være programleder og vise TV-seerne hvordan eid feires på ulikt vis.

– Id er en fantastisk feiring, rett og slett glede. Jeg skal få gå på mange fester. Ingen sier vel nei til fest, sier bodøværingen, som også var en av programlederne for sendingen i 2022.

Hani Hussein har vært med på utviklingen av alle de tidligere programmene av «Festen etter fasten».

– Jeg syns det er ekstremt stas å nå få være programleder. Jeg håper programmet kan gi folk en god følelse og at folk som har feiret id hele livet, ser en del av sitt liv på TV, sier Hussein, som også selv i alle år har feiret id med familien.

Noman Mubashir er prosjektleder for årets «Festen etter fasten» og har tidligere vært programleder for sendingen.

– I år har vi fokus på brobygging. «Festen etter fasten» er et program for alle. Mange muslimer feirer jul. Da er det hyggelig at ikke-muslimer også er med på å feire id. På denne måten blir vi bedre kjent med hverandre og fordommer forsvinner eller utfordres. Det trenger vi sårt, sier prosjektlederen.

 

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.