NRK-profil Silje Nordnes er en av programlederne for kanalens store pride-sending. Foto: Espen Solli/TV 2

Ifølge NRK skal det handle om «skeiv kjærlighet og mangfold» når kanalen slår på stortromma i forbindelse med pride-feiringen. Det er nesten som en ekstra 17. mai-feiring.

NRK lager i å en storstilt sending fra pride-paraden i hovedsstaden, skriver Journalisten .

– I år blir det ekstra spesielt å formidle feiringen av «skeiv kjærlighet og mangfold», heter det fra en entusiastisk programleder-trio bestående av NTK-profilene Pål Plassen, Silje Nordnes og Robert Stoltenberg.

For første gang, etter avlyste planer i fjor, lager NRK egen sending fra pride-paraden i Oslo, melder de i en pressemelding.

  1. juli skal programmet «Pride» gå i beste sendetid lørdagskvelden på NRK1, med høydepunkter fra paraden tidligere på dagen. Det er litt i samme spor som kanalen vanligvis kjører sine 17.mai-sendinger.

Silje Nordnes og Robert Stoltenberg leder sendingen, mens Pål Plassen skal kommentere paraden.

– Prideparaden i Oslo er et av Norges absolutt største arrangement, og jeg tenker at det er helt naturlig at NRK lager sending derfra. Det er også en fin mulighet for hele landet til å være med på feiringen og markeringen, eller rett og slett se hva dette er for noe, sier Nordnes i pressemeldingen.

Hun skulle lede pride-sendingen på NRK i fjor, som måtte avlyses etter terroren. Også Pål Plassen skulle være kommentator i fjor.

– I år blir det ekstra spesielt å formidle feiringen av skeiv kjærlighet og mangfold. Det kommer til å bli fest og moro, men vi skal heller ikke glemme det grusomme som skjedde i fjor, sier Plassen i pressemeldingen.

Ifølge prosjektleder Mats Tørklep blir sendingen første gang en nasjonal kringkaster lager en TV-sending av dette kaliberet fra pride.

Det er uvisst hvor stor andel av norske familier rundt om i landet som ønsker å tilbringe lørdagskvelden med nærbilder av «skeiv kjærlighet og mangfold».

Les også: 

Pride: Frihet eller slaveri?

 

Bestill sommerens bøker nå, se utvalget: 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.