Byrådsleder Raymond Johansen og statsminister Jonas Gahr Støre i en tidligere prideparade. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Når den store prideparaden går av stabelen lørdag, vil statsminister Støre og flere andre statsråder være med i opptoget.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og en rekke andre statsråder er med i paraden i Oslo Pride lørdag.

Det går frem i statsministerens kalender på regjeringens nettsider.

NTB melder om saken.

I tillegg til Støre vil den nyvalgte kultur- og likestillingsministeren Lubna Jaffery (Ap), kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap), næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap), justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) delta fra regjeringen.

Det er sannsynlig at også avgått kulturminister Anette Trettebergstuen deltar, siden nettopp pride har vært en av hennes hjertesaker i politikken.

Paraden er den første i Oslo etter at fjorårets parade ble avlyst som følge av terrorangrepet natt til 25. juni hvor to personer ble skutt og drept, samt en rekke personer skadd.

Støre har også tidligere deltatt i denne paraden, og har markert seg med å danse i gaten med stor innlevelse, blant annet sammen med Ap-byrådsleder Raymond Johansen.

Mange er spente om man får opplevelsen av å se dette opptrinnet i år igjen.

Også politikere fra andre partier vil trolig benytte denne anledningen til å demonstrere hvor opptatt de er av mangfold generelt og pride spesielt. I år blir det muligens lagt mer merke til om man ikke deltar i pridetoget, enn om man gjør det.

Dette kan også ha sammenheng med at NRK har varslet ekstra omfattende dekning av dette opptoget i år, se under.

Les også:  

NRK med storstilt pride-sending: Nesten som 17.mai

 

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!
Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.