Nytt

Byrådsleder Raymond Johansen mener Ap må inngå allianse med Rødt og Miljøpartiet De Grønne. Det vil være å ta et stort skritt mot venstre.

Jonas Gahr Støre forsøkte å balansere mellom sentrum og venstre under valgkampen. Han ville ikke binde seg. Venstrefløyen i partiet var misfornøyd. De mente at partiet ble for utydelig.

Hvis Raymond Johansens anbefaling følges, vil Ap legge seg på en kurs som gjør brobygging med sentrum vanskelig, inklusive Sp.

Ap-leder Jonas Gahr Støre må ta med Rødt og MDG og bygge en ny allianse, mener Oslos byrådsleder Raymond Johansen.

– Noe av det viktigste for Ap framover er å bygge opp et nytt rødt og grønt alternativ på venstresiden, sier Johansen til Klassekampen.

Han er tidligere partisekretær i Ap og sitter i partiets sentralstyre.

Ap-leder Jonas Gahr Støre gikk tidlig ut i valgkampen og avviste at Ap kunne samarbeide med Rødt eller MDG i regjering. (NTB)

Raymond vil bruke Oslo som modell.

Men Johansens byråd består av Ap, SV og Miljøpartiet De Grønne, og Ap har et forpliktende budsjettsamarbeid med Rødt i Oslo.

Johansen understreker at det er forskjell på å styre en kommune og en stat. Det er ikke gitt, mener han, at Ap sentralt skal ha identisk modell som Oslo-partiet. (NTB)

Men hvilken suksess er det rød-grønne byrådet?

MDGs samferdselspolitikk driver velgerne bort. Bomringavgifter og fjerning av P-plasser er en anti-bil-politikk som vil ødelegge for handelsvirksomhet i sentrum.

Skandalen rundt kjøp av kommunale leiligheter viser at pengebruken er ute av kontroll. Oslos gjeld vokser med rekordfart.

Er det denne modellen som skal vinne neste valg? Det er høyst tvilsomt.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!