Byrådsleder Raymond Johansen og leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre i Oslo Pride Parade 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har ikke anledning til å delta i årets Pride-parade i Oslo. Hans dansende opptreden i 2019-paraden vakte en viss oppsikt.

NTB melder at statsminister Støre i år har annet fore enn å danse sammen med transer, homser og andre Pride-deltakere.

I 2019 var han med og danset og feiret, sammen med partikollega og byrådsleder Raymond Johansen. Dette var imidlertid før Støre tiltrådte som statsminister.

Det var en flott og inkluderende forestilling, syntes noen. Direkte pinlig mente andre.

Det er Støres pressekontakt Tor Aagaard Borgersen som opplyser til  TV 2  om Støres fravær fra årets parade.

Hva som står i veien for deltakelsen i Pride-paraden, er ikke kjent. Men som statsminister har han trolig ett og annet å sysle med.

Årets Pride er den første siden 2019 på grunn av to år med koronarestriksjoner. I år markeres også 50-årsjubileet for avkriminaliseringen av homofili.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) skal delta i paraden i hovedstaden, får TV 2 opplyst. Dermed er Arbeiderpartiet god representert også i år.

Les også:

Støre i Pride-parade

Liker du det du leser hos Document? 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Gode bøker fra Document forlag:

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nyheten:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.