Statsminister Jonas Gahr Støre går fremst i Pride Parade 2023. Paraden går fra Grønland til Pride Park på Kontraskjæret i Oslo sentrum. Foto: Astrid Pedersen / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre går fremst i årets prideparade i Oslo. Han har gledet seg lenge til festivalen – men kan ikke love at det blir dans i år.

Skal man dømme etter statsminister Støres uttalelser og atferd, så fremstår pride som årets kanskje største høytid.

– Jeg har gledet meg i mange måneder, sier Støre til NTB.

Han har lørdag fått æren av å gå helt fremst i prideparaden i Oslo sammen med byrådsleder Raymond Johansen og justisminister Emilie Enger Mehl.

– I år er det pride som planlagt, og du hører stemningen i byen, sier en entusiastisk Støre.

Han kan imidlertid ikke love dansebevegelser av den typen han og Raymond Johansen presterte å vise frem i paraden for fire år siden.

Den gang vakte denne dansen en viss oppsikt.

Noen syntes det var flott at statsministeren og byrådslederen bød på seg selv, andre oppfattet det som et nokså uverdig og til dels latterlig forsøk på å innynde seg i de rette kretser.

– Jeg ser Raymond Johansen her, og da er det fristende å tenke dans. Men jeg tror jeg skal gå i mer ordnet måte foran i toget, sier Støre.

Årets pridemarkering er preget både av glede og alvor, understreker han.

Paraden starter på det sterkt flerkulturelle Grønland, der den neppe vekker særlig begeistring hos alle.

Nettopp konflikten mellom muslimer og pride-folket, er et av de dilemmaer det politiske korrekte nå Norge sliter med å finne ut hvordan man skal takle.Man vil jo så nødig at noen av de to partene skal føle seg krenket.

– Det er et ønske om å si fra om at byen vår skal kunne huse dette på en trygg måte. Det ligger også et alvor over arrangementet, men jeg er glad for at det finner sted på den dagen det er planlagt, og at det er fint vær og god stemning.

Ikke alle synes det er like lett å forstå hvorfor nettopp pridemarkeringen er noe landets statsminister hevder å ha gledet seg til i mange måneder.

Les også: 

Støre og flere andre statsråder skal delta i prideparaden lørdag

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.