Sakset/Fra hofta

Erna Solberg ga nylig brobyggerprisen til Iman Maskini for hennes rolle i Skam-serien.

Erna Solberg forener hijab og homoparade. -Det er slik at vi er kommet langt i dette, sier Erna. Hun hyller valgfriheten, men nevner ikke at det er motsetninger mellom valgene folk foretar. Den enes frihet går på bekostning av den andre. Skal det gå seg til? Eller er Norge et unntak? Der tildekking vinner frem får homofile det vanskeligere.

Det kan virke som alle de tre kvinnene i regjering er på en «trip» som ikke ser noen motsetning mellom gay pride og hijab. Erna Solberg går på Eminem-konsert, Trine Skei Grande synes det er blitt for mange regler i 17. mai-tog – hun synes bedre om prideparaden, og Siv Jensen blir kåret til årets homo. De tre har noe til felles, men ingen journalist kommenterer det eller utfordrer dem på det. Hijab og pride er blitt den nye gospel, det glade budskap.

Statsminister Erna Solberg (H) skal gå først i prideparaden i Stavanger i september. Hun kommer også til å holde hovedappell.

Ifølge Rogalands Avis kunngjorde Solberg besøket i en videohilsen til festivalen Stavanger på Skeivå.

– At det er statsministeren som tar turen, er vi positivt overrasket over. Det er utrolig stas at hun kommer hit til Stavanger for å feire kjærligheten, friheten og mangfoldet som vår festival representerer, sier festivalsjef Daniel B. Rayner.

I videoen sier Solberg at hun gleder seg til å være med på feiringen.

– Det er slik at Norge har kommet langt i dette. Men i mange andre land har de ikke kommet så langt. I mange andre land er det fortsatt vanskelig å få lov å være den du er, og elske den du vil elske. Det er en viktig verdi vi skal ta vare på i vårt samfunn. Derfor er jeg glad dere feirer det, og jeg gleder meg til å være sammen med dere, sier statsministeren.

Festivalen arrangeres fra 5. til 9. september, og paraden holdes åpningsdagen. (NTB)

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!