Erna Solberg publiserte dette bildet av seg selv og mannen Sindre Finnes på Geilo. Foto: Privat

Statsminister Erna Solberg og hennes familie brøt smittevernreglene da hun feiret sin 60-årsdag under vinterferien på Geilo.

– Jeg burde visst bedre, sier Solberg til NRK.

– Jeg synes dette er flaut, skriver hun i kveld på Facebook:

– Som statsminister har jeg et spesielt ansvar for å følge de reglene og anbefalingene som gjelder. Jeg har selv vært med på å vedta disse reglene og anbefalingene og burde derfor kjenne til alle detaljene. Dersom besøket på restauranten blir fulgt opp med bøter, skal vi selvsagt gjøre opp for oss som alle andre.

Solberg legger seg paddeflat:

– Jeg beklager at familien min og jeg har brutt korona-regelverket, det skulle aldri ha skjedd. Vi burde selvsagt også ha fulgt alle anbefalingene, slik jeg har bedt dere om å gjøre. Jeg tenker særlig på alle de som har måttet avlyse ting som de har gledet seg til, en bursdag med klassekamerater, en feiring med venner eller annet som er viktig. Jeg forstår de som blir sinte og skuffet over dette. Jeg har gjort feil, og for det vil jeg si unnskyld. Jeg er veldig lei meg for det som har skjedd.

Brøt reglene to kvelder på rad

Familien samlet seg to kvelder på rad og var flere enn ti stykker da de spiste middag sammen.

– Jeg som hver eneste dag står og forteller om smittevern til det norsk folk burde kunnet reglene bedre. Men sannheten er at jeg ikke har sjekket reglene godt nok, og dermed ikke fått med meg at når en familie går ut sammen og er flere enn ti stykker, så er det faktisk et arrangement, sier Erna Solberg til NRK.

Hun sier videre at de var 14 stykker i leiligheten deres på et tidspunkt lørdag kveld.

– Det er fire for mange. Vi skulle ikke hatt det sånn, og jeg burde stoppet det. Jeg gjorde ikke det, og kan bare si beklager, sier hun.

Solberg og familien leide leilighet sammen med familien til statsministerens ene søster. Solbergs andre søster leide en annen leilighet i samme kompleks.

13 personer var samlet på restaurant på Geilo da feiringen fant sted fredag 25. februar

Solberg skulle også ha deltatt på middagen sammen med familiemedlemmer og kjærester. Men på grunn av akutte øyeproblemer dro Solberg fra Geilo fredag for å oppsøke lege i Oslo. Hun returnerte lørdag.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.