Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes har fått minnene fra 60-årsfeiringen ødelagt. Nå også med politietterforskning av landets statsminister. 

Politiet sier de vil starte etterforskning av middagsselskapet som Erna Solberg avholdt på Geilo for å se om det var brudd på forskriftene. Politiet henla onsdag en tilsvarende sak med Nordland Aps årsmøte i Bodø der nestleder Bjørnar Skjæran var med.

– Etterforskningen skal avklare hva som faktisk har skjedd om hvorvidt dette kan være brudd på enten lokale eller sentrale forskrifter, opplyser Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Påtalemyndigheten vil deretter vurdere om det er grunnlag for å gi en strafferettslig reaksjon.

Solberg samlet ifølge NRK familien to kvelder på rad og var flere enn ti personer som spiste middag sammen. Hun har beklaget at det skjedde. Samlingene var på Geilo i vinterferien. (NTB)

Politiet henlegger saken om Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og sju andre som samlet seg til nachspiel på et hotellrom i Bodø.

Det opplyser Nordland politidistrikt onsdag.

Mandag ble det kjent at Skjæran og sju andre samlet seg på en hotellsuite i Bodø etter årsmøtemiddagen i Nordland Arbeiderparti. (NTB)

Rødts Bjørnar Moxnes mener statsministeren og hennes familie bør behandles som en ungdomsgjeng på Oslos østkant.

– Dette er veldig provoserende for vanlige folk som gjør sitt beste for å følge reglene og som lever mer trangbodd og uten tilgang på ferieleiligheter og hytter. Når de med makt bryter reglene de selv har laget, sliter det på den felles ansvarsfølelsen vi er helt avhengige av nå, sier Moxnes.

Han mener dette må få sammekonsekvenser som om det var «en ungdomsgjeng på østkanten i Oslo» som stelte i stand bursdagsfest. NTB)

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.