Politiet starter etterforskning av tidligere Frp-leder Siv Jensen for mulig brudd på koronareglene. Jensen har selv innrømmet brudd.

– Da har vi opprettet sak om mulig brudd på koronabestemmelsene og vil etterforske den på vanlig måte. Det betyr at vi vil kontakte arrangør og gjester, skriver pressesjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt i en SMS til NTB onsdag formiddag.

Hun legger til at politiet ikke har noen ytterligere kommentarer.

Overfor TV 2 erkjente Siv Jensen tirsdag brudd på koronareglene i forbindelse med 17. mai-feiring hjemme hos moren.

Hadde ikke fått med seg nye anbefalinger

I tillegg til Jensen var det tolv andre til stede på feiringen, ifølge kanalen.

De gjeldende koronareglene i hovedstaden slår fast at det er forbudt å samle over ti personer i private hjem.

– Vi var samlet flere enn ti personer, hvorav fem var vaksinerte. Vi hadde ikke fått med oss at de nye anbefalingene fra FHI om å ikke regne beskyttede personer i antallet, ikke gjaldt for Oslo, sa Jensen tirsdag.

– Jeg beklager dette på det sterkeste. Dersom vi blir ilagt bot for denne overtredelsen, skal vi selvsagt betale den, sa hun.

Listhaug: – Glad for at Jensen har beklaget

Oslo-politiet bekreftet tirsdag ettermiddag til NTB at de vurderte om de skulle starte etterforskning av saken etter at det mulige bruddet ble kjent i mediene.

Tidligere denne måneden ble Sylvi Listhaug valgt som ny leder av Fremskrittspartiet, og Jensen gikk av etter å ha ledet partiet i 15 år.

Listhaug sa onsdag til TV 2 at hun er glad for at Jensen har lagt seg flat.

– Jeg er glad for at Siv har lagt seg flat og beklaget. Det er viktig at alle overholder koronareglene, sier Listhaug.

Solberg fikk bot

I april ble det kjent at statsminister Erna Solberg (H) ble ilagt en bot på 20.000 kroner for brudd på smittevernreglene i forbindelse med sin egen 60-årsfeiring på Geilo i februar.

Nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran, ble også etterforsket i forbindelse med et nachspiel på et hotellrom i Bodø i mars.

Saken ble henlagt fordi samlingen ikke ble ansett som et arrangement.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.