Kommentar

Foto: Forsvaret

Tidligere utenriksminister Bjørn Tore Godal ber Arbeiderpartiet om å slutte å somle og støtte Erna Solberg og Ine Marie Eriksen Søreide som stiller seg på samme side som Angela Merkel i striden i EU om innvandring.

Godal skriver på Facebook:

Merkel og Macron vant frem i EU; mottak i Europa! Vi må ta vår del. Humanitært ansvar i Nansens ånd! Amundsen og FrP er mot. Vi må støtte UDs, Ines, – Ernas forsiktig positive signaler. Ingen grunn til å avvente Masud og migrasjonsutvalgets innstilling!

Godal er pro-EU, pro-migrasjon. Migrasjon blir et virkemiddel i integrasjonen av Europa. Spørsmålet skiller bukken fra fårene, klinten fra hveten: Nasjonalistene avslører seg.

Men virkelighetsbeskrivelsen halter: Merkel og Macron vant ikke frem. Det var i tilfelle en Pyrros-seier. Møtet lot mottak være frivillig. Dermed akseptere møtet at EU er splittet. Det var som da Ap under Bratteli godkjent at man kunne være partimedlem og mot EU.

Det politiske oppsiktsvekkende er at en tidligere Ap-topp har mer til felles med Erna og Ine enn med sin egen partifelle, Masud Gharahkhani, som har sagt at målet er null migrantinnvandring.

En ny definisjon av europeisk

Godal sier Norge må være «med», for det er å være europeisk. Har han ikke fått med seg at stadig flere vender denne definisjonen av europeisk ryggen? De oppfatter ordbruken som en hån.

– Statsministeren har gitt et positivt signal. Venstre det samme. Frp sier at Norge ikke er EUs husmannsplass og et underbruk av EU. Da er det nødvendig for Ap å ta et standpunkt, og ta ansvar som en europeisk nasjon, sier Godal.

Europa blir stadig mindre europeisk jo lenger politikere som Godal, Merkel og Erna får holde på. Det er grunnen til det opprøret vi ser i land etter land.

Godal må gjerne tjate om ansvar og anstendighet, men det virker ikke lenger, eller virker motsatt.

Spesielt

Godal vil at Jonas Gahr Støre skal rykke ut med støtte til Erna og Merkel. Støre kvier seg nok for å gjøre det. Det virker som rævdilting. Men Godal mener det er viktigere ting på spill.

– Krever du et klart svar fra Ap-leder Jonas Gahr Støre?

– Det er nå debatten foregår. Det er nærliggende å støtte statsministeren. Jeg sier hva Ap bør gjøre i denne situasjonen.

– Du mener det må gjøres nå og ikke etter ferien?

– Jeg synes det er naturlig når Frp nå gjør dette til en debatt. Det er naturlig at Ap velger side, og at det ikke er Frp, men statsministerens signaler som bør støttes, sier han.

Er vi innmeldt i EU?

Spørsmålet er om Erna har oppnådd en fortrolighet med Tyskland under Merkel som gjør at vi er de facto-medlemmer av EU.

Før toppmøtet sist torsdag hadde Merkel et møte med Erna Solberg. Hva fikk Merkel til å avse tid til å møte den norske statsministeren? Har Erna blitt så tett på Merkel at hun brukes som rådgiver?

Erna går lenger i å forplikte Norge på Tysklands migrasjonsvennlige linje enn det er politisk dekning for.

Dessverre er FrP redusert til at avtroppede politikere eller outsidere synger ut.

Presses til venstre

Også Ap presses til venstre av folk som Anne Holt og Gro Balas, eller Ingebrigt Steen Jensen. De minner om Demokratene i USA som også går til venstre og vil avskaffe grensepolitiet.

De drives av en indre radikalisering i møte med en bevegelse mot høyre.

At de samtidig desavouerer egne partifeller, som Masud Gharahkhani, synes ikke å affisere dem.

Tidligere Ap-statsråd Anne Holt mener det er «fælt å se på»:

Det sies at rev, ulv og andre dyr som går i saksen kan gnage av seg beinet for å bli fri. Muligens er dette en myte, men det er slik en vakker, brutal tanke: Det rå instinktet for overlevelse. Arbeiderpartiet synes for tiden å gjøre noe langt mer absurd. De gnager av seg beina for å dø. Fælt å se på for gamle venner, skriver Holt på Facebook.

– Og ingen ser ut til å se og erkjenne at de verste rovdyrene må isoleres!, svarer tidligere Ap-topp Gro Balas.

Ekteparet Godal/Balas var også aktive talsmenn for at oktoberbarna måtte få bli. De får selskap av Kai Eide, som er blitt styreleder i NOAS.

Disse menneskene  mener det går an å snu strømmen i retning av stengte grenser.

Godal etterlyser Ap-støtte til statsminister Solberg og EU

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.
Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!