Det er lenge siden Raymond Johansen var rørlegger, men hans folkelige bakgrunn og stil treffer mange på det som er igjen av grasrota i Ap, ifølge VG.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, pekes ut som arvtaker når Jonas Gahr Støre en gang går av.

Etter Giskes avgang kan det se ut til at veien ligger åpen for nestleder Hadia Tajik, men kilder i både Ap og LO mener det er mistro til nestlederen og peker på byrådsleder Raymond Johansen som en kandidat, skriver VG.

– Målingene på 20 prosent viser krisen, og fortsetter det slik, vil Raymond Johansen mye raskere enn antatt kunne seile opp som den naturlige, samlende kandidaten, sier en Ap-kilde til avisen.

– Det er etter Giskes fall mange som mistror Hadia Tajik. I den situasjonen vil Johansen kunne samle mange bak sitt kandidatur. Han har en tung nok base som byrådsleder i Oslo og trenger ikke noen nestlederposisjon for å bli Støres arvtaker, fortsetter kilden.

VG skriver at de har vært i kontakt med flere kilder i LO og Ap som utpeker Johansen som arvtaker, men at ingen eller få ønsker å kommentere saken offentlig.

Raymond Johansen sier til avisa at han har full tillit til den sittende partiledelsen, og at hans fokus er å gjøre en så god jobb som mulig for Oslo.

– Nominasjonen foran kommunevalget i 2019 ligger fortsatt langt fram i tid, så det er lenge til jeg trenger å forholde meg til det, sier han.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.