Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: Heiko Junge / NTB

Byrådsleder Raymond Johansen er innstilt som Oslo Ap’s kandidat til jobben som byrådsleder i Oslo. Så spørs det om hovedstadens innbyggere ønsker seg fire nye år med ham.

Etter to perioder som byrådsleder i Oslo vil Raymond Johansen gjerne ha én til. Ap har innstilt ham på topp på sin liste til årets kommunevalg. Rina Mariann Hansen er partiets ordførerkandidat ved høstens kommunevalg.

De to står på henholdsvis første- og andreplass på det endelige listeforslaget fra nominasjonskomiteen som ble offentlig tirsdag formiddag.

– Nominasjonskomiteen er enstemmig med unntak av plass nummer åtte, hvor komiteen er delt 5-4, opplyser valgkomiteens leder, Trine Lise Sundnes.

Her kan det bli kampvotering mellom Kafia Hashi Mohamud (25) fra bydel St. Hanshaugen og Tamina Sheriffdeen Rauf (24) fra bydel Alna.

Dermed står det elleve navn på de ti øverste plassene på Ap-listen i Oslo. Fire av de elleve hører hjemme i bydel St. Hanshaugen, blant dem byrådsleder Raymond Johansen. To er fra Alna bydel, to er fra Gamle Oslo, og Frogner, Nordstrand og Søndre Nordstrand har én kandidat hver.

De ti første navnene på listen har såkalt stemmetillegg og anses som sikre til bystyret. Arbeiderpartiet har i dag 13 av 59 representanter i bystyret, men om meningsmålingene slår til, blir det færre etter valget i høst.

Listeforslaget blir endelig behandlet på Oslo Ap’s nominasjonsmøte 21. januar.

Raymond Johansen har vært byrådsleder i Oslo siden 2015, og har hatt ansvaret for en rekke skandaler og en svært omstridt pengebruk. Document har omtalt hans virke ved en rekke anledninger.

Han har også vært kritisert for å være for svak og ettergivende overfor diverse påfunn fra det ytterliggående og stadig mer sekteriske partiet MDG.

Mange vil oppleve det som både merkelig og provoserende om en slik person skal kunne få enda en periode som byrådsleder i hovedstaden.

Når Ap velger å innstille Johansen til nok en periode på topp, er det sannsynlig at nettopp hans rolle og det han har prestert i stillingen, kan bli et hett tema i valgkampen.

Les også: 

Ny meningsmåling i Oslo: Det butter imot for Raymond

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.