Programleder Rima Iraki ledet sendingen  «Festen etter fasten – Id mubarak», på NRK søndag kveld. 

NRKs sender i forbindelse med den muslimske ID-feiringen har vakt reaksjoner blant publikum. Langt fra alle er begeistret. Nå strømmer klagene inn til NRK, og uttrykk som «islam-propaganda» blir benyttet av misfornøyde seere.

Over 300 000 seere skal ha fått med seg NRKs temmelig omfattende dekning av den muslimske høytiden. Søndag ble det kjørt en stor og påkostet sending med tittelen «Festen etter fasten – Id mubarak», med Dagsrevy-anker Rima Iraki som programleder.

Bladet Kampanje forteller at dette ble oppfattet som et utidig og et overtramp av mange seere, og Kampanje kaller det en «klagestorm».

«….nå sier sekretær i Kringkastingsrådet Erik Skarrud til Kampanje at programmet har mottatt 93 henvendelser. Ifølge Skarrud er omtrent to av henvendelsene positive – resten er kritiske.»

Klagene skal ifølge Kampanje ha noe ulikt innhold, men grunntemaet for henvendelsene er nokså sammenfallende:

» Folk klager på litt forskjellig, men det går primært på at NRK bruker sendetid på en muslimsk høytid. Noen kaller det propaganda for islam. En del av klagene har samme ordlyd. Det ligger nok en tekst en plass, som folk klipper og limer fra», sier Skarrud.

Enkelt av klagene skal ha temmelig sterk ordbruk, dette programmet har åpenbart satt følelser i sving. Her er noen eksempler gjengitt av Kampanje:

«I en av klagene Kampanje har fått tilgang til, skrives det at programmet er «islamvennlig propaganda». En annen skriver at han er «mektig forbannet over at vi skal tvinges til å betale tv-lisens» til NRK, og at de bruker tid på å  «sende ut forskjellige program som omhandler islam». En tredje forlanger å få skattepengene sine tilbake, og krever at journalister i dette «muslimske bolet» ikke skal ha betalt mer enn 300.000 kroner i året.»

Det har vært snakk om at slike sendinger omkring muslimske høytider kan komme til å bli faste innslag ved disse høytidene fremover.

(Artikkelen er oppdatert) 

 

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.