Joe Bidens kandidatur svekkes, og i takt med det svekkes også det Demokratiske partiets stilling. Hvordan stoppe blødningen? For første gang måtte pressetalskvinne Karine Jean Pierre møte ubehagelige spørsmål om Bidens helsetilstand.

-Har Biden hatt neurologisk scanning, spurte en journalsit. Jean Pierre falt nesten av podiet. Hun gjentok spørsmålet, vantro over at noen kunne driste seg til å si noe slikt.

Hennes svar på alle spørsmål var at Biden hadde vært forkjølet. Men ingen kjøper det. Eller at han var trett etter to flyvninger overseas. Men det var to uker før debatten.

For første gang lekker kilder om hvordan det virkelig står til og Det hvite hus klarer ikke tette lekkasjene.

Som at Biden først onsdag snakket med flertallsleder i Senatet Chuck Schumer. Han snakket med mindretallsleder i Representantenes hus, Hakeem Jeffries tirsdag. Dette er de folkene Biden må ha i ryggen, men han ventet til ut i uka med å kontakte dem.

I stedet stilte han på en syv minutters pressebrief mandag hvor han fordømte høyesterett. Han tok ikke spørsmål som vanlig og det er det som feller ham. Hvis han var så pigg som Det hvite hus sier, kunne han overbevist med å ta spørsmål. Alle vet hvorfor han ikke gjør det: Han klarer ikke svare på uforberedte spørsmål.

I stedet har han fått en ny medarbeider: Hunter Biden deltar på møtene sammen med rådgivere. Det sjokkerer pressefolk. Hunter nylig dømt, han skal opp for en ny domstol. Han har all interesse av at Joe blir sittende, men nettopp derfor kan han ikke delta i styre og stell.

Medarbeiderne forteller om en president som er ytterst nærtagende og vár. De må pakke inn ubehagelige budskap, ellers får de ubehageligheter.

Alle la merke til at Nancy Pelosi skiftet standpunkt fra å forsvare Biden til å spørre: Var torsdagens katastrofe et engangstilfelle eller en tilstand? Pelosi sa det var en legitim problemstilling og dermed signaliserte hun hvilken vei det bærer.

Men grunnen til at alt flyter er at også pressen er involvert. Carl Bernstein sa på CNN at det har vært minst 15-20 tilfeller den siste tiden hvor Biden har falt ut slik han gjorde sist torsdag. Det betyr at mange har visst, men ingen har sagt noe. De har tvertimot forsikret publikum at Biden er sylskarp. Dermed har de bedratt amerikanerne som har trodd at nasjonen har vært i trygge hender.

Hvem er det egentlig som har styrt USA, spør mange seg. De forstår at det ikke har vært Joe Biden.

De vet at flere tungvektere fra Obamas tid har hatt nøkkelroller. Bidens advokat Bob Bauer er gift med Anita Dunn, en av Obamas nærmeste og rådgiver for Biden. Susan Rice hoppet av da Biden sa han ville ta gjenvalg.

Biden sa selv han skulle bli en én-periode-president. Men så ombestemte han seg.

Han og ikke minst Jill har fått smaken på makten og privilegiene.

Nå må han kanskje overlate roret til Kamala. Hvis Biden skal skiftes ut er hun den eneste som kan overta uten at det utløser ramaskrik. Kamala er den første svarte visepresidenten og hun er kvinne. Det er politisk umulig å skyve henne til side til fordel for en hvit mann. Det er slikt det Demokratiske partiet er blitt. Identitetspolitikken styrer.

Nå har det gått opp for velgerne hvor ille det står til og avstanden til Trump øker:

Ifølge målingen leder Trump nå over Biden med 49%-43% blant sannsynlige velgere over hele landet, noe som er en tre-punkts sving mot den presumptive GOP-presidentkandidaten fra den forrige New York Times / Siena College-målingen , fra bare en uke siden.
Og Trumps ledelse over Biden øker til 49%-41% blant den større gruppen av registrerte velgere.

https://www.foxnews.com/politics/trump-gets-big-post-debate-boost-new-poll-after-bidens-botched-performance

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.