NTB

President Joe Biden vurderer løpende om han skal trekke seg som Demokratenes presidentkandidat, ifølge The New York Times.

Avisen
har snakket med flere nære medarbeidere av Biden. De forteller at han er fullstendig klar over at han må gjøre en bedre framtoning enn under TV-debatten mot Donald Trump for å kunne overbevise velgerne.

Dersom det samme skjer et par ganger til, vet han at «vi er på et annet sted», sier en anonym kilde som The New York Times beskriver som en alliert av Biden.

– Presidenten vet utmerket godt hvilken politisk utfordring han står overfor, sier en annen kilde som omtales som rådgiver.

Det hvite hus avviser opplysningene om at Biden vurderer å trekke seg som presidentkandidat.

Absolutt falsk

– Denne påstanden er absolutt falsk. Hvis New York Times hadde gitt oss mer enn sju minutter til å kommentere, ville vi ha fortalt dem det, sier Bidens talsperson Andrew Bates til DPA.

En viss uro er det imidlertid utvilsomt i Det demokratiske partiet.

Flere titalls demokrater i Kongressen planlegger ifølge en anonym partikilde som Bloomberg
har snakket med, å undertegne et brev med krav om at Biden trekker seg som partiets kandidat.

Enkelte kongressrepresentanter, som Lloyd Doggett fra Texas
, har alt gått ut og krevd dette, og Don Davis fra North Carolina
stiller spørsmål ved om Biden bær være kandidat.

– Vår kandidat

Partiveteranen Nancy Pelosi
har ikke gått så langt, men sa etter debatten at det var legitimt å stille spørsmål ved om Biden bør være partiets kandidat.

Visepresident Kamala Harris, som ifølge enkelte kan være en alternativ presidentkandidat, er derimot helt klar på at Biden til tross for sine 81 år er rett mann.

– Joe Biden er vår kandidat. Vi har slått Trump en gang, og vi skal slå ham igjen, sa Harris til CBS.

Obama tilbyr råd

Tidligere president Barack Obama har ifølge Washington Post
tilbudt Biden støtte og gode råd i den videre valgkampen.

Ifølge avisens anonyme kilder ringte Obama presidenten rett etter TV-debatten mot Trump, men det er ikke kjent hva de to snakket om.

– President Biden er takknemlig for Obamas urokkelige støtte siden starten av valgkampen, både hans klare budskap til velgerne og som pålitelig rådgiver for presidenten, sier en talsperson for Bidens valgkamp, Lauren Hitt.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.