Etter Joe Bidens katastrofale debatt med Donald Trump oppfordret likevel Barack Obama velgerne til å støtte presidenten i november. Obama skrev på X:

Dårlige debattkvelder skjer. Tro meg, jeg vet det. Men dette valget er fortsatt et valg mellom en som har kjempet for vanlige folk hele sitt liv, og en som bare bryr seg om seg selv. Mellom en som forteller sannheten, som vet hva som er rett og galt og som vil si det rett ut til det amerikanske folket – og en som lyver så det renner av ham for egen vinnings skyld.

Det endret seg ikke i går kveld, og det er derfor så mye står på spill i november, la han til, og lenket til Bidens kampanjeside.

Obama ble kritisert for sin opptreden i den første debatten i 2012, mot republikanernes daværende kandidat Mitt Romney. Obama gikk deretter videre til å vinne valget.

Obama har fått kritikk fra mange, også demokrater, men aktivisten Andy Ngô sier det med to ord: damage control. Hans Rustad skrev i går om at våre medier driver med akkurat det, damage control, og det er det Obama gjør. Mannen som en gang sa at man ikke skal undervurdere Joes evne til å «fu** things up.»

Michelle Obama er frustrert over Biden-familien

Obamas kone er imidlertid stort sett taus, og det er det en grunn til.

Den tidligere presidentfruen Michelle Obama er motvillig til å drive offentlig valgkamp for president Bidens gjenvalg fordi hun er frustrert over hvordan Biden-familien har behandlet hennes gode venn, Kathleen Buhle. New York Post skriver om saken som ble først rapportert av Axios.

Kathleen Buhle er ekskonen til Hunter Biden og vi kjenner henne fra da hun vitnet i ektemannens rettssak for en tid siden.

Michelles forakt for partipolitikk er også en grunn til at hun styrer unna valgkampen, men hun har ved flere anledninger uttrykt frustrasjon over hvordan familien behandlet hennes nære venn, i kjølvannet av skilsmissen fra Hunter Biden.

Den tidligere førstedamens nære vennskap med Buhle går tilbake til tiden under Obama-administrasjonen, skriver NYP. Hunter – som skilte seg fra moren til sine tre eldste barn i 2017 – skrev om vennskapet i sine egne memoarer, der han sa at Michelle og ekskona trente sammen på treningsstudio og ofte tok seg en drink sammen i Det hvite hus, både på formelle og uformelle arrangementer.

Buhle, som beskyldte Hunter for utroskap og for å ha brukt familiens sparepenger på narkotika og prostituerte, skal ha lent seg tungt på Michelle i etterkant av den kaotiske skilsmissen. Kilder Axios snakket med som var godt kjent med saken sa at Michelle mente Buhle hadde blitt urettferdig behandlet av Biden-familien etter at de pikante detaljene fra hennes 22 år lange ekteskap med Hunter kom frem.

Buhle måtte forholde seg til Hunters narkotikabruk og utroskap – og så beskyldte medlemmer av Biden-familien Buhle for at noen av detaljene om hans oppførsel ble offentliggjort. I tillegg stengte de henne ute fra familien, skriver Axios.

Da Buhle ga ut sine egne memoarer i 2022, brukte hun Michelle Obamas forlag. Biden-familien mislikte at Buhle skrev boken som inneholdt lite flatterende detaljer om familien, men hennes forsvarere bemerket at hun skrev den først etter at Hunters egen bok hadde inkludert intime detaljer om ekteskapet deres og hans avhengighet.

Hunter Biden hadde sine egne problemer med Obama-familien. Ifølge hans memoarer utviklet han en økende motvilje mot Obama og hans team i Det hvite hus.

Etter at Obama valgte Joe Biden som sin visepresident i 2008, måtte Hunter slutte i jobben som lobbyist på grunn av bekymringer om hvordan det ville se ut. Hunter skrev i boken sin at han hadde store utgifter og ingen oppsparte midler, og da han ble beordret av Obamas team til å slutte som lobbyist, måtte han jobbe ræva av seg for å bygge opp en ny karriere fra bunnen av.

Hunter sluttet også å besøke Det hvite hus fordi han følte at Obamas medarbeidere hånte faren og kastet visepresidenten under bussen flere ganger.

Obama frarådet Biden om å stille som presidentkandidat

Det er allment kjent at Obama forsøkte gjentatte ganger å få Joe Biden til ikke å stille som presidentkandidat. I 2019 publiserte New York Times historien om Biden og Obamas forhold og avslørte hvordan Obama ved flere anledninger har forsøkt å fraråde Biden å stille som presidentkandidat.

Første gangen var i 2016, da han presset Biden til å stå over fordi han mente Hillary Clinton var den beste muligheten til å videreføre arven etter ham. Selv om Clinton ikke vant, prøvde han likevel å overtale Biden til ikke å stille i 2020.

De to mennene snakket sammen minst et halvt dusin ganger før Biden bestemte seg og Obama gjorde sitt ytterste for å stoppe ham. Biden – som mente han kunne ha slått Donald Trump i 2016 hvis han hadde vært kandidaten – svarte med å fortelle Obama at han aldri kunne tilgi seg selv hvis han takket nei til en ny sjanse mot Trump.

The Times rapporterer også at Obama i mars innkalte Bidens kampanjerådgivere, Anita Dunn og Kate Bedingfield, til sitt kontor i Washington. Flere kilder bekreftet til Times at eks-presidenten advarte rådgiverne om å sørge for at Biden ikke dummer seg ut eller skader ryktet sitt (som visepresident).

Nå mener altså Obama at Biden er skikket til stillingen som er regnet som verdens viktigste. Ikke bare har han fallert betraktelig siden Obama advarte ham om å stille, men mange mener at et  gjenvalg av Biden er en trussel mot rikets sikkerhet

Det er tydelige at mektige menn som Obama ikke bryr seg om hva som er best for hverken folket eller landet. Dessuten har ikke Biden kjempet for vanlige folk hele sitt liv. Historien om ekskonen til Hunter er nok et eksempel på en dysfunksjonell familie som tror at hele verden dreier seg om dem.

Den mest kriminelle førstefamilien i historien

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.