Sakset/Fra hofta

U.S. Vice President Joe Biden (R) points to some faces in the crowd with his son Hunter as they walk down Pennsylvania Avenue following the inauguration ceremony of President Barack Obama in Washington, in this January 20, 2009 file photo. The son of the Vice President was discharged from the U.S. Navy reserve earlier this year after testing positive for cocaine, sources familiar with the matter said October 16, 2014. REUTERS/Carlos Barria/Files (UNITED STATES)

 

NRKs morgensending kunne i dag fortelle om en etterretningskilde som hadde varslet at Trump skulle røpet hemmeligheter eller gjort noe lovstridig i samtale med Ukrainas president. Ordet gikk til korrespondent Anders Magnus som kunne fortelle at det gjaldt et ønske fra Trump om at Ukraina etterforsket Joe Bidens sønn Hunter.

Hunter Biden var leder for et ukrainsk gasselskap mens faren var visepresident.

Trump skal ha bedt om at Ukraina gransket affæren siden det kunne komme til å skade Biden. Det lød som maktmisbruk.

Men så fortsatte Magnus med å si at bakgrunnen for Trumps ønske var at visepresident Joe Biden hadde sørget for at den ukrainske riksadvokaten hadde fått sparken, fordi han var i gang med å etterforske Hunter. Det gir historien en helt annen retning.

Det var Obama-administrasjonen som drev utilbørlig politisk press mot Ukraina. Biden er løsmunnet og det finnes et filmklipp der han åpent skryter av å ha ringt Ukrainas president og sagt at etterforskningen måtte innstilles, ellers ville Ukraina få USAs makt å kjenne.

Men dette er bare halve storyen: Hunter skodde seg økonomisk på farens embete, både i Ukraina og i Kina. Han var med i Air Force Two på statsbesøk til Kina, og like etterpå spyttet kineserne en milliard dollar inn i et hedgefond Hunter bestyrte sammen med en venn.

Det er bare fordi mediene har holdt sin beskyttende hånd over Obama og Biden at dette ikke har eksplodert for lenge siden. Men med Trump i Det hvite hus kommer det frem.

Dette er samme type korrupsjon som Hillary Clinton drev i State Department. Hun brukte sin rolle som utenriksminister til å melke stater, selskaper og rike mennesker for penger til Clinton Foundation. Det regnet ned hundrevis av millioner dollar bl.a. 600 millioner fra Børge Brende.

Obama-administrasjonen fikk Ukraina til å offentliggjøre at Paul Manafort hadde vært lobbyist for Moskvavennlige Party of Regions og det kostet ham jobben som valgkampleder for Trump. En Obama-tjenestemann gjorde det samme og begge unnlot å registrere seg som lobbyister hos myndighetene, etter den såkalte FARA-loven. Men mens Obama-tjenestemannen ble mildt behandlet, havnet Manafort i spesialetterforsker Bob Muellers klør og har fått livet ødelagt.

Ukraina spiller noe av en nøkkelrolle i konspirasjonen mot Trump som kandidat. Ukrainske Konstantin V. Kilimnik ble nevnt fordi han var på god fot med russiske etterretning. Det var Kilimnik som skulle ha fått galluptall av Trump-kampanjen.

Men så viser det seg at Kilimnik i mange år har vært på lønningslisten til amerikansk etterretning og har åpent visum til USA.

Ingenting av dette er kommet frem i norske medier.

Hvis man bare har etterplapret anti-Trump-propaganda i tre år, hvordan er man i stand til å vurdere gehalten i en story?

Hvordan kan en løgner vite at han lyver, hvis han ikke har gjort noe annet enn å lyve? Kan vi da snakke om journalistikk overhodet? Burde vi ikke finne opp et nytt navn?

Kannestøper?

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.