Nattens debatt var et underlig skue: En 77 år gammel mann representerer establishment. Moderatoren Chris Wallace vil gjerne at han skal vinne og forsøker å styre samtalen. Men Trump vet godt hvor han har begge to og dundrer løs. Han vet at den jevne amerikaner vil se at han kan levere, ikke bare i form av resultater i økonomien, men i handlekraft overfor en klasse som kjører USA i grøfta.

Trump står for den pragmatisme som gjorde USA great, både i velstand og som idé.

Biden står for grandiose ideer som har vist seg å være destruktive. Det var flere øyeblikk hvor Biden avslørte seg selv, men Wallace lot dem gå, som da Biden sa at Antifa var en ide, ikke en organisasjon. Det var en så partisk uttalelse at Wallace burde hoppet på ham. I stedet spilte Wallace på Bidens side.

Wallace siterte Trumps motstandere på Charlotteville: At Trump skulle ha sagt at det var «good people on both sides». Trump sa aldri det. Han fordømte voldsmennene på begge sider, men sa det i tillegg også var gode mennesker der. Men det passer ikke venstresidens narrativ og Wallace siterte Bidens motivasjon som om det var fakta. Det var snedig, men det sitter millioner og ser på som ser hva Wallace forsøker å gjøre.

Etter første debatt i 2016 var også kommentariatet enig om at Hillary hadde vunnet. Og i den andre debatten mente de at Trump gjorde en dårlig figur. Men valgresultatet viste at velgerne mente noe annet. De likte at Trump gikk etter Hillary.

Spørsmålet er om det samme vil gjenta seg denne gang. Demokratene har ikke fordømt volden i gatene før i aller siste øyeblikk. Kamala Harris sa for ganske kort tid siden, at opptøyene måtte fortsette, nå, og til og med etter valget. Det er en ekstrem uttalelse som hadde fortjent å bli sitert av Wallace. Mener Biden det samme, dette var hans egen visepresidentkandidat?

Men Wallace konfronterte ikke Biden.

Wallace ble irritert på Trump som avbrøt mye, mer enn Biden. Men hvis ikke Trump hadde veltet spillet for Wallace hadde han blitt spilt ut, slik Mitt Romney ble av CNNs Candy Crawley i 2012. Trump visste det og hadde ikke tenkt å la det skje. Derfor var han på hugget.

Wallace avslørte flere ganger hvor partisk han er. Det verste var da han spurte Trump om hvorfor det var så galt at offentlig ansatte måtte gjennomgå rasemessige sensitivitetskurs. Da viser Wallace at han er helt BLM. Disse kursene lærer hvite mennesker at de lider av ubevisste fordommer, og de skal avlæres sin hvithet. Trump har utstedt en eksekutivordre som forbyr slike kurs. Wallace spurte hvorfor det var nødvendig. Trump sa folk blir lært til å hate USA. Han kunne vært mye hardere mot Wallace enn han var. Men han fikk markert at han ikke lot seg intimidere.

Rasekortet er blitt et politisk våpen venstresiden bruker. Det er et maktinstrument. Er det noen som har kommet med rasebetente spørsmål over mange år, så er det Biden. Alle vet det, men Biden slipper å bli konfrontert med sitt rulleblad.

Det finnes to Amerika’er: Ett som vet hva som foregår og ett som snakker om forestillingen om Amerika, slik det passer dem. De siste tror de kan definere Amerika og påtvinge den andre halvdelen deres definisjon.

Ingenting illustrerer dette bedre enn Obamagate. Biden fikk lov å slynge mot Trump at han er i lomma på Putin. Wallace kunne tatt opp Obamagate: Vi vet nå at Demokratene mottok informasjon fra en russisk spion for å sverte Trump med at han var i lomma på russerne. Det går ikke an å lage et villere renkespill, men vi vet nok om spillet til at vi kan si med sikkerhet hva som foregikk. For en uke siden kom det frem at FBI-agenter tok ut forsikringer for ikke å bli personlig ansvarlig for det dirty arbeidet de gjorde mot Trump-kampanjen.

Trump tok et glimrende poeng som avslører maktspillet: Demokratene forsøker å piske opp bekymring for om Trump vil forlate jobben frivillig hvis han taper. Trump vendte dette mot Biden og sa: Men hvordan var det med transition, overgangsfasen da vi tiltrådte? Da forsøkte dere – du og Obama – å undergrave min administrasjon. -Det var du som foreslo å bruke the Logan Act, sa Trump. Han sikter til det beryktede møtet i Det hvite hus 5. januar 2017 da Obams innerste krets diskuterte hvordan de skulle få ram på Michael Flynn som var utpekt til ny nasjonal sikkerhetsrådgiver. Det er daværende fungerende justisminister Sally Yates som har fortalt at det var Biden som nevnte at man kunne bruke the Logan Act, en lov fra 1800-tallet som aldri er blitt brukt.

Men Wallace lot ikke samtalen bevege seg inn på Obamagate, selv om det er den største skandalen i amerikansk historie. Trump måtte selv være ubehagelig ved å ta opp Hunter Bidens «forretninger». Biden fikk svare at det var en total løgn. Men opplysningene om Hunter stammer fra finansdepartementet. Det er ikke noe Trump har funnet på at Hunter mottok 3,5 million dollar fra kona til borgermesteren av Moskva, Helena Butirova. Wallace kunne spurt.

Hvordan ville debatten forløpt hvis det en uke i forveien var avslørt at en av presidentens to sønner hadde mottatt millionbeløp fra Putins innerste sirkel og var innblandet i menneskehandel og en prostitusjonsring? Er det noen som tror at det ikke ville vært tema? Mediene gikk av skaftet da Don jr hadde et tyve minutters møte med en russisk advokat i Trump Tower, som også jobbet for Demokratene, viste det seg.

Disse avsløringene som det er blitt mange av i årenes løp gjør at mange velgere er totalt desillusjonert. De får lyst til å knuse systemet.

Journalister som ikke tør innrømme dette, svikter sitt yrke og blir aktive eller passive kollaboratører med makten. Da Fox News hovedanker Martha MacCallum og Breit Baier fikk ordet igjen var det første de sa at Trump var som en bucking bronco, som en okse ingen klarer temme. De markerte avstand. De syntes Biden hadde klart seg bra.

De innrømmet indirekte hva som virkelig foregikk: At debatten er rigget mot Trump og at han for å forsvare seg må bryte reglene.

Det er Trumps styrke og voldsomhet de frykter. De klarer ikke stoppe ham. Han er uimotståelig. Nå begynner de å få panikk.

Derfor var dette ingen vanlig debatt. Vi forstår mer hva som står på spill nå enn i 2016.

Men for å se dette må du  forstå det virkelige dramaet som utspiller seg utenfor tv-studioene. Det har mange amerikanere gjort. Når Biden sier at Trump sendte Nasjonalgarden inn mot fredelige protestanter utenfor Det hvite hus og ryddet Lafayette park for å besøke St.Jospeh-kirken slik at han kunne posere, og siterer forsvarssjefen og biskopen på at dette var upassende og misbruk, så vet mange amerikanere at det er løgn. Det var ikke fredelige demonstranter, det var en mobb og den ble mer og mer aggressiv for hver kveld/natt som gikk. De ville stormet Det hvite hus hvis de ikke var møtt med handlekraft. Det var et stort maktvakuum som var i ferd med åpne seg, og Trump visste at han måtte demonstrere handlekraft. For dette gikk altså forsvarssjef Milley, forsvarsminister Mark Esper og biskopen ut og kritiserte ham. Det sier mer om dem enn det gjør om Trump, for publikum kunne selv se hva som skjedde: Det var kaos og anarki.

Så sent under siste dag av Republikanernes konvent, da Trump ga sin tale i haven til Det hvite hus, fikk publikum se hva som foregår: Ran Paul forlot Det hvite hus sammen med sin kone. Utenfor møtte de en mobb som øyeblikkelig kjente dem igjen og omringet dem. De var meget aggressive. Opptak viser at to-tre politi med sykler selv har problemer med å forsvare seg. Paul sier at hvis det ikke var for disse politifolkene ville de blitt drept.

Det er disse folkene som Biden sier ikke eksisterer. Alle kan se at de opptrer organisert. Det er et nettverk av NGO-er som får penger fra Hollywood, Silicon Valley. De milliardærene Biden hele tiden snakker om støtter Trump, støtter i virkeligheten Antifa og BLM. Tucker Carlson har avslørt mange av dem, især George Soros.

Interesserte amerikanere har fått med seg dette. De forstår hva det betyr når Biden sier at Antifa er en ide.

Biden vet godt hva han sier. Han vet godt at han bagatelliserer Antifa etter at de har drept folk.

Venstresiden forsøker å gjøre høyreorienterte til motstykket til venstresiden, slik at det blir en balanse, og de sier, som Wallace gjorde: – Vil du fordømme rightwing militias på samme måte som du fordømmer Antifa? Det var også et snedig spørsmål som avslører Wallace, men Trump lot seg ikke vippe av pinnen og sa: – Men hvilke militser? Gi meg et navn. Det er venstresiden som er voldelige.

Hvor nye av dette har vanlige mennesker fått med seg? Det er det som avgjør valget 3. november.

Se hele debatten, utekstet:

Debatten som hele verden så på

 

Her er ebok-utgaven! Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.