Tucker Carlson er blitt USAs mest omtalte tv-vert fordi han tør å gå imot et Corporate America og en stat som er blitt «woke». Foto: Richard Drew/AP/NTB

Når hele staten og samfunnet politiseres, må politi og militære tre ut av rollen som samlende og upolitiske for å forsvare de nye «verdiene». Tucker Carlson fikk merke det da han kommenterte at Joe Biden ramset opp pilotdrakter til gravide som en prioritert sak. Det utløste et skarpt angrep fra militærledelsen på Tucker og hans show.

Ikke noe smart trekk. Det avslørte at også militæret er blitt «woke». Kjønn og identitetspolitikk er ikke det som vinner kriger, og Tucker påpekte at det stjeler krefter og oppmerksomhet fra det som er militærets oppgave: å forsvare landet.

Alle som kritiserer, er «nedlatende» og «splittende». Alle skal slutte opp om de nye «verdiene».

Norge er inne i en lignende utvikling, med en forsvarssjef som prioriterer Pride og økning av kvinneandel og minoriteter. Vil dette virkelig styrke kampmoralen, eller blir det for mange forstyrrende innslag? Skal disse nye verdiene virkelig erstatte de gamle, som er bygget på at forsvaret skal kunne kjempe effektivt?

Snakker vi om en svekkelse også av USAs stolthet: verdens sterkeste militærmakt? Vil USA bli undergravd innenfra? Forsvarsminister Lloyd Austin er helt woke, og sammen med woke løper jakten på hvite nasjonalister. Austin utstedte en stand-down order som betyr at forsvarsmakten settes på pause for å kunne granske om soldatene er til å stole på.

Austin og toppledelsen er helt døve for at Trumps velgere oppfatter dette som at deres meninger og sympatier er illegitime. Først var det presidenten som var illegitim, nå gjelder det også hans velgere.

Nasjonalgarden ville avslutte utplasseringen i Washington som får byen til å se ut som om den er okkupert. Men da grep Austin inn og overkjørte dem: Soldatene skal bli stående.

Samtidig sier FBI at de har reist tiltale mot ytterligere 100 personer for stormingen av Kongressen 6. januar. FBI sa at dette er en av de mest omfattende etterforskninger de har drevet med.

Uttalelsen fikk flere til å sperre opp øynene. 6. januar var en begrenset hendelse på ca. tre timer. Da den var over, gikk Kongressen tilbake til dagsorden. Hvordan kan dette være en av de mest omfattende etterforskningene noensinne, med mindre FBI har gjort det til en kartlegging og kampanje mot 74 millioner velgere?

Det er signalene som sendes fra FBI, justisdepartementet, Det hvite hus og Pentagon som vekker bekymring om at staten nå er spent for Demokratenes vogn.

Enten det er astronomiske beløp – 1900 milliarder dollar – eller ny valglov som ville institusjonalisere valgfusk i stor skala og sørge for evig Demokratisk herredømme –, driver Biden en radikal politikk som tar sikte på nettopp det senator Chuck Schumer sa: å transformere Amerika til noe helt annet.

Demokratene satser på at velgerne ikke følger med. De fleste er del av deres propagandaapparat. Men alt klaffer ikke.

Nå bestrider Demokratene et sete i Representantenes hus fra Iowa som tilfalt en Republikaner. Marginen var hårfin – seks stemmer, det måtte omtelling til, som ga samme resultat. Resultatet ble godkjent, men likevel bestrider Demokratene utfallet. Da Republikanerne gjorde det samme med enkelte vippestater 6. januar, fikk de beskjed om at de nærmest var å betrakte som landsforrædere, og Demokratiske kollegaer ville ha dem kastet ut av Kongressen og satt på no-fly-lister.

Denne arrogansen forteller Republikanere og uavhengige at hvis de ikke gjør motstand, kommer USA til å bli forvandlet til en ettpartistat.

De ser hva Biden har gjort ved grensen i sør: Det strømmer inn hundretusener, og det er ikke en uforutsett krise. Det er en villet krise, for ikke å si et forsøk på å føre USA ut i unntakstilstand.

Først har amerikanerne levd med covid-lockdown i et år, og Kongressen er omringet av soldater og piggtråd.

Midt under en pandemi åpner Biden grensene i sør og lar migrantene sette seg på en buss og reise hvor de vil, uten å være testet.

Mobben som ble sluppet løs i 2020 er heller ikke ferdig. I Portland har Antifa/BLM igjen angrepet rettslokalet og forsøkt å brenne folk inne.

I helgen var det Los Angeles:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.