Statsadvokat Michael Sherwin gikk på 60 Minutes og sa ting som ikke skulle vært sagt. En Obama-dommer ville gi ham munnkurv. Sherwin siste for tydelig at det han driver er politisk rettsforfølgelse.

Det som skjer i USA er hinsides ord og utviklingen går med rekordfart. Tucker Carlson gjør en heroisk innsats. Han har tatt et retorisk grep. Han tar Demokratene og mediene på ordet: 6. april var det tre måneder siden Qanon stormet Capitol Hill. «Alle» husker hvor alvorlig det var. Chuck Schumer (D-NY) sa USA hadde fått en ny dato inngravert i den nasjonale hukommelse, på linje med Pearl Harbour.

Å sidestille noe med japanernes angrep på flåtebasen som dro USA inn i annen verdenskrig er ikke bare en verbal overdrivelse. Demokratene mener alvor. Det var derfor de utplasserte 27.000 soldater i Washington og bygget et høyt gjerde rundt Capitol Hill. Mediene fungerer som klakører og megafon.

FBI påberopte seg unntakslover og begynte umiddelbart innsamling av teledata om alle som befant seg i nærheten av Capitol Hill. De inkluderte også kongressmedlemmer. I et klipp fra en høring sier senator Mike Lee til FBI-sjef Christopher Wray at han er blitt kontakt av ange aktvedige borgere som er blitt oppringt av FBI eller innkalt til avhør, utelukkende fordi de var i hovdstaden 6. januar. De er blitt skremt. Hvorfor bruker FBI en så stor trål? Wray bare vifter ham vekk. Dette er en så stor etterforskning at han ikke kan gå i detalj. Wray viser at han står over Kongressen. Hvor har han sin autoritet fra?

Wrays virkelige sjef befinner seg 800 meter fra Det hvite hus. Han heter Barack Obama og snakker med sin tidligere visepresident «regularly», det bekreftet talskvinne Jan Psaki tirsdag, men hun sa offentligheten hadde ingenting med hva de snakket om. De var gode venner.

Men alle vet at de var ikke personlig tette, selv om mediene forsøkte å gjøre dem til det. Biden kom til å avsløre like etter han flyttet inn at han aldri hadde vært i presidentens privatrom før. Han har altså jobbet åtte år i Det hvite hus uten å bli invitert inn i privaten. Tett?

Ingen annen avgått president har bosatt seg i Washington i gåavstand fra Det hvite hus. Obamas nærmeste rådgiver Valerie Jarrett bor hos ham. Obama har installert et såkalt SCIF-rom, dvs det er avlyttingssikkert. Hvorfor? Han er ikke lenger utvønde. Et SCIF-rom trenger man bare hvis man har noe å skjule. Som at jan instruerer sin tidligere visepresident. Kanskje Biden fortsatt er det. Kanskje Obama er den virkelige makten bak tronen. Det er en utvikling som er uten parallell i amerikansk historie, men kan forklare at utviklingen går i reformfart, uten at Biden ser ut til å forstå hva han selv sier. Kamala Harris er nærmest usynlig. Hun har fått ansvaret for krisen ved grensen i sør, men hverken sier eller gjør noenting. Hun og ektemannen skal være irritert over at oppussingen av embetsboligen går for tregt. De er tvunget til å bo i gjesteboligen Blair House.

Kamala har ikke imponert. Kanskje hun også bare er ment å være frontfigur for Obama hvis Biden blir så gaga at han må ha avløsning.

Mye kan gå galt underveis.

Det Tucker avslører er skremmende. 300 mennesker er siktet eller tiltalt for 6. januar. Det brukes for alt det er verdt. Mennesker som bare befant seg på Save America-møtet risikerer åtte års fengsel. De som var inne i Kongressen risikerer tyve år og oppover. Mens jentene som drepte drosjesjåføren Mohammed Anwar trolig slipper ut når de fyller 18 år.

Folk sitter månedsvis i solat. Fengslet i Washington er ett av de verstse i USA, sier Tucker. Han siterer en forsvarsadvokat som forteller at klienten hans ble så hardt mishandlet av vaktene at han fikk et brudd på hjerneskallen og mistet synet på ett øye.

La oss gjenta: En demomstram blir mishandlet av vokterne i USAs hovedstad slik at han får brudd på hjerneskallen og mister synet på ett øye.

Det er helt åpenart en sammenheng mellom hetsen fra Demokrater og mediene og behandlingen som Trump-tilhengere blir utsatt for.

Det er slik politistater utvikler seg. Man lager et narrativ om samfunnsfiender og oppfordrer folk til å angi naboer og kolleger. Det virker Barn angir sine foreldre og står frem på TV og skryter av det.

Men det stopper ikke der. Statsadvokaten som har 6. januar-sakene, Michael Sherwin, var dum nok til å la seg intervju på 60 Minutes. Her avslører han at de gikk voldsomt ut etter 6. januar for å skremme vannet av folk.

Han sier åpent at de vil søke å få disse menneskene tømt for opprør. Demokratene kaller det «væpnet opprør».

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.