Shutterstock: Columbia, South Carolina – USA – May 30, 2020: Columbia protests turn unruly at the Columbia Police Department as protesters protest the death of George Floyd. Contributor: Crush Rush.Photojournalist from Columbia South Carolina. 31 Years Old Social Chameleon Social Activist. USA

– Biden og demokratene trenger en historietime om venstreorientert politisk vold, skrev Christopher Tremoglie i Washington Examiner etter Bidens tordentale 1. september.

Det trenger venstrevridde media også – både i USA og i Norge. For det er ikke sant som NRKs USA-korrespondent Tove Bjørgaas skrev i januar, at «ikke siden 1814 hadde det amerikanske demokratiets aller helligste blitt angrepet av inntrengere». Artikkelen var skrevet i forbindelse med ettårsmarkeringen for 6. januar, med en dramatisk overskrift: «Derfor er USA farligere ett år etter stormingen av Kongressen.» Er USA på randen av borgerkrig, var spørsmålet.

Samme historien gikk igjen i flere aviser både i USA og Norge, og vil fortsette «forever and a day» i forbindelse med 6. januar. Det var jo på lik linje med Pearl Harbor og 9/11 ifølge visepresident Kamala Harris. Og som fikk Ben Shapiro til å skrive på Twitter:

7. desember 1941: 2300 amerikanere drept.

11. september 2001: 3000 amerikanere drept.

6. januar 2021: 1 amerikaner drept (Ashli Babbitt).

Bidens «blodrøde»

Under sin ekstremt splittende, «blodrøde» tale forrige uke, der han identifiserte halve landet som indre fiender, skriver Tremoglie, så viste president Joe Biden til den påståtte faren fra tidligere president Donald Trump og MAGA-republikanere:

– Han fokuserte i stor grad på Capitol-opprøret 6. januar og kategoriserte MAGA-republikanere som en trussel, en fare og et fenomen som setter vårt lands demokrati i en fare uten like.

Biden har tilsynelatende glemt historien om venstreorientert vold i landet vårt. Det er selvfølgelig ingen unnskyldning at andre utøver vold, men det er viktig i samtalen om politisk vold, og det er på tide at noen minnet ham på det, mener Tremoglie:

– Gjennom 2020 iscenesatte venstreekstremister i flere byer hundrevis av voldelige opptøyer preget av plyndring, overfall, brannstiftelse og drap. Voldelige opprør ble på en eller annen måte rettferdiggjort fordi den skjedde som et resultat av George Floyds død. Som om det å plyndre et Target for flatskjerm-TV og myrde en 77 år pensjonert svart politikaptein hadde noe med George Floyd å gjøre.

Det var ikke bare Trump-supportere som sa «Not my President»

– Mange av dem tror på det mediene i sentrum og på venstresiden kaller «den store løgnen», skrev Bjørgaas i ovennevnte< artikkel fra NRK. Vel vitende om at Trumps presidentskap aldri aldri blitt sett på som legitimt, og som resulterte i voldelige protester, riksrettssaker, fake news og en uendelig skitten heksejakt mot Trump og «the deplorables» som aldri vil ta slutt.

Etter at Trump vant presidentvalget i 2016, var det protester over hele landet, mange av dem voldelige. Jeg husker selv nyhetene den gangen, og protestene var for det meste fredelige, ble vi fortalt. Det er vanskelig å innrømme, men den gangen var jeg så anti-Trump at det ikke gjorde meg noenting at venstresiden protesterte. Jeg visste ikke da at de var voldelige. «Not my president» ble hørt landet rundt, og jeg kunne ikke være mer enig. Jeg har aldri vært left-wing, men 24/7 propaganda fra CNN, NRK m.fl. satte sine spor, og tanken på Trump som president og tredje verdenskrig var skremmende. Takk Gud at jeg så lyset, for kanskje jeg hadde skrevet for NRK.

Under Trumps innsettelsen som president den 20. januar 2017 protesterte hundrevis av svartkledde aktivister mot Donald Trump noen kvartaler fra Det hvite hus. I de «fredelige» protestene kastet aktivistene stein og flasker mot politi iført opprørsutstyr. Pøbelen jublet da en aktivist kastet et objekt gjennom passasjervinduet på en politibil, og politiet fikk panikk. Løs stein fra fortau og baseballtre ble brukt til å knuse vinduer på en Bank of America-filial og en McDonald’s. Alle symboler på amerikansk kapitalisme. Flere kjøretøy ble satt i brann. En gruppe mennesker dro søppeldunker inn i en gate noen kvartaler fra Det hvite hus og satte dem i brann, og kastet hatter med Trumps «Make America Great Again»-kampanjeslagord i flammene.

Seks politibetjenter ble skadet, mens de svartekledde forårsaket skade for millioner. To år senere droppet føderale påtalemyndigheter siktelser mot de siste 39 personene som var anklaget for å ha deltatt i de voldelige protestene. Det var slutten på en 18-måneders saga som startet med at justisdepartementet forsøkte å dømme mer enn 190 personer. Regjeringen møtte et intenst koordinert grasrotpolitisk opposisjonsnettverk fra venstrevridde aktivister. Og som gjorde Washington til fokus for en landsomfattende støttekampanje som tilbød gratis losji for tiltalte, juridisk koordinering og annen støtte til den voldelige pøbelen.

Var det noen som sa en lov for Loke og en annen for Tor?

Biden ville slå Trump helseløs

Videre skriver Christopher Tremoglie at Biden, og alle demokrater i landet, tilsynelatende har glemt handlingen fra en venstreekstremist fanatiker som ville kaste syre på gjestene på et av Trumps innsettelseball. Han ble oppdaget i siste lite. Og Bidens egen kommentar i 2018, hvor han ønsket at han kunne ta Trump bak et treningsstudio og slå han helseløs, eller «beat the hell out of him,» er uforsvarlig og dumt, men bør ikke kriminaliseres. Det triste faktum er at politikere lyver mye og sier mye dumt. Hvis det var en forbrytelse, ville ingen av dem slippe ut av fengselet lenge nok til å være i embete:

– Senator Bernie Sanders, for eksempel, lyver mye om millionærer og milliardærer som rigger systemet. Dessverre ble en tulling inspirert av retorikken hans og forsøkte å myrde de fleste som var på husets republikanske konferanse mens de spilte baseball i Nord-Virginia i 2017. Han avfyrte 60 skudd og traff to politibetjenter fra Capitol, to lobbyister, en kongressmedlem og en medarbeider. Ingen ble drept, men representant Steve Scalise døde nesten av skuddene som traff han.

Da kvinnelige venstreekstremister bombet Capitol

Men la oss snakke om angrep på Capitol, skriver Tremoglie. Det har vært ganske mange – og noen hvor folk åpenlyst har prøvd å styrte den amerikanske regjeringen. Ta for eksempel angrepet i 1983 av den venstreekstreme, kommunistiske terrorgruppen, kjent som 19. mai og ledet av kvinner.

Mens opprøret 6. januar involverte å bryte seg inn i Capitol, bombet 19. mai-terroristene bygningen. De sprengte Capitols nordfløy og forårsaket over 1 million dollar i skade, tilsvarende 3 millioner i dag. 19. mai-terroristene bombet også et FBI-kontor og Washington DCs Fort McNair og Navy Yard:

– Ettersom demokrater forsøker å etablere presedensen om at angrep på Capitol er unike trusler mot vårt demokrati, er det verdt å merke seg at en av 19. mai-terroristene var Susan Rosenberg. Hun ble dømt til 58 års fengsel, men president Bill Clinton nedsatte (commuted) dommen 20. januar 2001. Hun ble senere universitetsprofessor. Så mye for å ta trusler mot vårt demokrati på alvor.

På 1970-tallet forårsaket venstreekstremistene kjent som Weather Underground kaos over hele landet. En avlegger av Students for a Democratic Society (SDS), bombet Weather Underground hovedkvarteret til det amerikanske utenriksdepartementet. I likhet med SDS var denne gruppen i stor grad inspirert av venstreorienterte og kommunistiske politiske ideologier. Målet var å ødelegge Amerika, avbryte imperiet og svekke landet: «disrupt the empire, incapacitate it, and put pressure on the cracks». De var ansvarlige for totalt 25 bombeangrep, inkludert angrep på Pentagon, Statsadvokatens kontor i California, en politistasjon i New York City, og du gjettet riktig, Capitol:

– Bill Ayers som var med i Weather Underground og Michael Klonsky fra SDS, var to dominante medlemmer og begge var ansvarlige for å forsøke å ødelegge landet innenfra ved å spre kommunistisk ideologi. De var legitime trusler mot vårt demokrati, skriver Tremoglie. Begge ble senere gitt fremtredende regjeringsposisjoner av demokratene. Klonsky ble utnevnt av Clinton til medlem av presidentens rådgivende panel for skolevold; Ayers ble professor ved University of Chicago og jobbet med demokrater om utdanningsreform.

Vil mannen fra 6. januar med Vikinghatten sitte i et regjeringspanel?

Mens opprørerne 6. januar blir fengslet, utskjelt og ansett som en trussel mot landet vårt, blir sabotører fra venstreekstreme bevegelser belønnet med jobber i akademia og til og med i regjeringen. Tror du en republikaner kommer til å invitere «Viking hat guy» fra 6. januar til å sitte i et regjeringspanel i fremtiden? Just asking, skriver Tremoglie.

Han mener den store «freakouten» over 6. januar ville ikke vært så stor hvis flere forsto konteksten til slike angrep. Dette er faktisk ikke noe nytt. All politisk vold er avskyelig fordi den tærer på vår evne til å ha et fritt samfunn og en åpen politisk prosess. Men la oss ikke late som om denne siste hendelsen er en enestående eller unik trussel. Denne typen ting skjer dessverre ofte, og ingen av sidene har monopol på det. Fra 1970-tallet og frem til i dag har venstreorienterte terrorister og forrædere gjort sitt med sine gjentatte, ofte åpenlyse innrømmelser av forsøk på å styrte den amerikanske regjeringen. Når demokratene snakker om 6. januar, er det mest fordi det er hovedsaken deres i det nåværende valget, ikke fordi det var noe nytt og spesielt.

Ifølge Wikipedia ble United States Capitol i Washington, D.C., møtestedet for USAs kongress da bygningen opprinnelig sto ferdig i 1800. Siden den gang har det vært mange voldelige og farlige hendelser, inkludert skyting, knyttnevekamp, bombeangrep, forgiftninger og en stort opprør. Jeg teller 28 totalt. Men i den venstrevridde verden var 6. januar enestående og som USA-korrespondenten for NRK skriver, ikke siden 1814 hadde det amerikanske demokratiets aller helligste blitt angrepet av inntrengere.

Det er omskriving av historien på sitt verste.

Jacob Chansley

Jacob Chansley, den spydbærende opprøreren 6. januar hvis hornede pelshatt, bare bryst og ansiktsmaling gjorde ham til en av de mer gjenkjennelige figurene i angrepet på Capitol, ble dømt til 41 måneders fengsel. Han har erkjent at han brukte et bullhorn for å hisse opp mobben, og takket i en bønn mens han var i senatet for å ha muligheten til å bli kvitt forrædere og kladdet et «trusselbrev» til visepresident Mike Pence som sa: «Det er bare et spørsmål om tid. Rettferdighet kommer!» Han skadet ingen.

Shutterstock: Washington, D.C. | U.S.A. – Jan 6th, 2021: Trump Initiated Riots at the Capitol: QAnon Shaman, Jake Angeli. Contributor: Johnny Silvercloud. Many have Sight; few have Vision. USA.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.