– Spesialkomiteen for 6. januar hadde tilgang til det samme videomaterialet som Fox News og Tucker nu har fått tilgang til. Demokratene visste med andre ord at «QAnon-sjamanen» Jacob Chansley ble geleidet fredelig til Senatet av ni politifolk, skriver Hans Rustad i Document. 

Nu har Elon Musk bedt om at Chansley må løslates fra fengselet hvor han soner en dom på fire år for forhold knyttet til 6. januar 2021. 

– Frigi Jacob Chansley!

Musks tweet er foranlediget av det nylig frigitte videomaterialet. Der ser vi Chansley med ansiktsmaling og hornhatt be publikum forlate Capitol-bygningen og gå hjem.

– Vi har markert vårt poeng, Donald Trump ba oss alle om å gå hjem. Så hva skal vi gjøre? Vi skal adlyde presidenten vår, vi skal gjøre hva han har bedt oss om og vi skal gå hjem, sa Chansley gjennom megafonen.

– La oss komme oss ut herfra, folkens.

– Donald Trump har bedt alle om å gå hjem

Da en ropte at han ville bli, svarte Chansley: 

– Ok, bli motherf*cker, jeg bryr meg ikke. Dette er Amerika.

– Hvis dere vil bli så er det greit, men Donald Trump har bedt alle om å gå hjem, la han til, leste opp tweeten fra Trump og ba alle om å forbli fredelig:

– Vi er ikke Antifa.
Tilbakeholdte opptak

Fox News’ vert Tucker Carlson som nylig fikk overlevert overvåkningsopptakene fra 6. januar av speaker Kevin McCarthy i Representantenes hus, avslørte i uken som gikk at Chansley var blitt eskortert rundt i Capitol av politiet – en fortelling som står i skarp kontrast til anklagene mot ham som voldelig opprører.

Om de tidligere tilbakeholdte opptakene av Chansley i Capitol, kommenterte Musk: 

– Chansley fikk fire års fengsel for en ikke-voldelig, politi-eskortert omvisning!?

– Dave Chapelle ble voldsomt overfalt på scenen av en fyr med kniv. Overfallsmannen fikk en bot på 3000 dollar og ingen fengselsstraff.

CNN: Chansley, et symbol på en barbarisk folkemengde

I 2021 skrev CNN at Jacob Chansley, den såkalte «QAnon-shamanen», ble dømt til 41 måneders fengsel for sin rolle i opprøret i Capitol:

– Justisdepartementet hadde bedt om at Chansley skulle få en hard straff for å statuere et eksempel og påtalemyndigheten har utpekt Chansley som et symbol på en barbarisk folkemengde. (…) Chansley bar på en flaggstang med spyd, noe påtalemyndigheten har karakterisert som et våpen.

Avsløre korrupte politikere?

– Aktor viste flere videoer av Chansleys inngang i Capitol-bygningen og senatssalen mens han ropte: – Det er ikke fredelig, fortsetter CNN.

– Før 6. januar oppmuntret Chansley tusenvis av følgere på sosiale medier til å avsløre korrupte politikere, identifisere forræderne i regjeringen, stoppe deres agenda, stoppe tyveriet (av valget) og gjøre ende på dypstaten. Det var en oppfordring til kamp, ifølge aktor.

Dypstaten slår tilbake

Igår skrev Forbes at Twitter- og Tesla-sjef Elon Musk slutter seg til høyreekstreme krefter (sic!) ved å be om at Jacob Chansley skal løslates fra fengselet på grunnlag av en video som ser ut til å vise (våre uthevninger) at Chansley ber demonstrantene ved Capitol om å gå hjem og forbli fredelige:

– Videoen som ble offentliggjort av Fox News tidligere denne uken – er «skandaløs og falsk», sier politisjef Thomas Manger og poengterte at en påstand om at betjenter fungerte som «guider» er «falsk». 

– Det hvite hus’ pressesekretær sa at opptakene som ble sendt av Fox News «mangler troverdighet» og at Det hvite hus slutter seg til «fordømmelsen av denne falske fremstillingen av det voldelige angrepet på Grunnloven og rettsstaten».

Tucker: – Demokratene løy om 6. januar med vitende og vilje

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som ebok!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.