Fredag 8. januar var en merkedag i Washington. Da slo Big Tech til og stengte ned konservative. Tucker Carlson sa det var de lange knivers natt mot ytringsfriheten i USA. Et surrealistisk scenario. Trump er permenant utestengt fra Twitter, hans viktigste kommunikasjonskanal. Men det er bare toppen av isfjellet.

Mer truende er det at Google tok konkurrenten Parler av sitt apptilbud. Apple vurderer å gjøre det samme. De krever at Parler følger de samme sensurreglene som de selv gjør. Men Twitter lar både Kinas og Irans president beholde sine Twitter-kontoer, og det tar ikke mange sekundene å finne YouTube-vidoer med oppildnende innhold.

Tucker latterliggjør at Parler skal være ansvarlig for innhold de formidler. Hva med Google selv? Med et slikt krav burde Google stenges ned øyeblikkelig.

En talskvinne for Parler sier at hvis Apple også stenger dem ned, er de blokkert. Da kan de ikke levere tjenester.

Amerikanske myndigheter har latt Big Tech få monopol på – og kontroll over – ytringsfriheten.

Det nye er at Big Tech også forsøker å blokkere alternative plattformer.

Høyresiden i USA oppfatter at det er de som er målskive for angrepet som både Big Tech og den påtroppende administrasjonen har iverksatt.

Angrepet på Capitol Hill var planlagt

Rudy Giuliani har en YouTube-kanal han kaller Common Sense. I natt la han ut Episode 101. Den tok for seg hva som egentlig skjedde onsdag 6. januar på The Mall, da Trump holdt massemøte. Giuliani var der, i begivenhetenes sentrum. Det var en fredelig demonstrasjon. Medienes fremstilling – at Trump skulle ha oppfordret til storming av Capitol Hill – er deres eget script. Mediene ønsker at det skal være slik. Det gir dem mulighet til å gjøre nesten hva som helst.

Hvordan kunne stormingen skje?

Torsdag kunne Tucker Carlson fortelle at det hadde vært chatter på nettet i lang tid om at noe kom til å skje. Det hadde ikke vært vanskelig for profesjonelle å forstå at politiet måtte være forberedt. I stedet så vi at politiet slapp aktivister inn.

Dette var folk som ikke hadde noe i demonstrasjonen å gjøre. De dukket plutselig opp i utkanten av folkemengden.

Giuliani så det med egne øyne: Det dukket opp folk som hadde med seg hammere, glass-skjærerutstyr, klatretau, melk mot tåregass. Dette var ikke Trump-supportere.

Giuliani viser et klipp hvor en mann står og hamrer på et vindu. Da er det en kvinne som tydelig skriker «Antifa, Antifa», fordi hun mener at mannen tilhører Antifa. En Trump-supporter tar drar ham vekk.

Et annet klipp er enda mer foruroligende. En mann har tatt en video hvor han står og forteller at det dukket opp fire busser fulle av Antifa-folk. Disse folkene ble eskortert av to svarte Chevrolet Suburban, slike som politiet bruker. Det var politiet som eskorterte Antifa til området.

Videoen fikk ligge ute på YouTube i fire timer, så ble den fjernet. Google vil ikke at noen forstyrrer narrativet, dvs. deres virkelighetsfremstilling.

Sensuren har vokst

Big Tech har dette året innført sensur på område etter område. Leger som fortalte om sine erfaringer med covid-behandling, ble kastet ut. Noen mistet jobben. Facebook innførte WHO som standardsetter. At det samme WHO hadde løpt Kinas ærend, var noe som foruroliget mange.

Så ble det valg, og dette var det ikke lov å si noe tvilsomt om. Twitter utstyrte meldinger med en advarsel. Slike advarsler kommer nå også opp på YouTube.

Fredag 8. januar har Big Tech gått til frontalangrep på konservative. Ved å fjerne Parler-appen viser Google at de vil ha total kontroll. De skal bestemme hvem som får si noe i det offentlige rom.

Og de er fullstendig synkronisert med Biden-administrasjonen.

Vil ha stengt Fox News

CNN har henvendt seg til leverandørene av kabel-tv og bedt dem slutte å formidle Fox News, fordi kanalen har reportere som ikke følger de samme standarder som dem. Rasisme nevnes spesifikt. Det er et krav som er uten sidestykke.  Det er særlig de tre vertene Tucker, Hannity og Ingraham som får CNN til å se rødt. Disse har rapportert om valgsvindelen og Demokratenes skyggesider, eksempelvis Hunter Bidens laptop.

Da New York Post brakte storyen om Hunter Bidens laptop, ble avisen sensurert av Twitter og Facebook. De andre kanalene og avisene brakte heller ikke storyen før etter valget.

Biden har ikke villet svare på spørsmål om Hunteres forretninger, til tross for at han selv er innblandet.

Big Tech og eliten har erklært ytringsfriheten krig.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.